Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SMIL: Senterleder Nina Schanche Nilsen (t.v), søstrene sukkertopp og Ida Lønseth smilte fra øre til øre under åpningen av pepperkakebyen i Åsane senter.

     

Søt åpning av pepperkakebyen

Nå er pepperkakebyen i Åsane åpnet.

Pepperkakebyen har fått sin adresse i 3. etasje i bygg A på Åsane storsenter, i den delen av bygget som er over BR-leker og Bik Bok.

Byen ble åpnet av senterleder Nina Schanche Nilsen og søstrene Sukkertopp.

– Vi er her fordi Mette-Marit ikke kunne, og ikke Trude Drevland heller. Vi skal svinse og svanse litt, så vi må be alle trekke litt bakover. Før vi klipper snoren skal vi musisere litegranne, fjaser de to.

Siden søstrene Sukkertopp kommer fra sin egen pepperkakeby, vet de allerede det meste om livet i en pepperkakeby.

Stolt over byen sin

– Vi er kjempestolte over å kunne åpne pepperkakebyen i Åsane storsenter for syvende året på rad, sier senterleder Nina Schanche Nilsen etter at den røde silkesnoren er klippet. Hun gleder seg over alle de flotte bidragene som de har fått inn fra lokalmiljøet. Før helgen var de oppe i 200 bygg, men senterlederen ser ikke bort i fra at de bli over 300 til slutt, slik som i fjor.

Prosjektleder for pepperkakebyen, Ida Lønseth, jobber vanligvis i hobbybutikken Panduro. Hun trives godt i den koselige ekstrajobben hun har før jul med å gjøre i stand pepperkakebyen.

– Det er så gøy å få inn alle bidragene. Ungene er så stolte når de kommer og leverer, forteller Lønseth.

Noen satser på Alf Prøysen-året, noen har laget barnehagen sin. Det er mye flott og unikt å se her i dag, og det er fremdeles mulighet til å levere inn hus. Her skal alle få plass, sier Lønseth.

 

Av

Vibeke Blich

Relaterte saker