Lokalavis for Åsane og omegn!
  • AKSJON: – Posten må være der hvor folk er. Vi er fremdeles mange som sender brev, og som både sender og henter pakker, sier Grethe Berge (78). I april flytter hun inn i leiligheten på toppen av Horisont, og ønsker sterkt tilgang til Post i butikk på Coop Obs.

     

Aksjonerer for posttilgang på Horisont

Grethe Berge er blant de mange som skal flytte inn i leilighetene på toppen av Horisont. Der får hun tilgang til alt hun trenger, foruten én viktig ting: posten. – Jeg ble faktisk sjokkert da jeg innså at posten ikke er tilgjengelig her på senteret.

Billedkunstner Grethe Berge (78) har bodd i Åsane i 47 år. Da hun først kom til bydelen bodde det rundt 5000 mennesker her, og det fantes et lite postkontor på Tertnes. De siste tiårene har bydelen hatt en stor vekst, både i antall beboere og postkontor.

– Vi hadde et veldig flott postkontor på Åsane storsenter, men så ble jo det lagt ned. Nå må vi enten gå eller kjøre til nærmeste Post i butikk.

Være der folk er

Berge har vært i samtale med tre representanter fra byggefirmaet Consto, som hadde forståelse for engasjementet hennes. De foreslo at hun kunne å gå i gang med en aksjon. Det har hun gjort, og det finnes nå en Facebook-side som oppfordrer til en tilgjengelig postfilial på Horisont.

– Posten må være der hvor folk er. Vi er fremdeles mange som sender brev, og som både sender og henter pakker fra posten.

Kunstneren har gjort en del undersøkelser, og funnet ut at antallet Post i butikk i Åsane ikke står i stil til befolkningstallet sammenlignet med andre byer.

– I Haugesund bor det litt færre mennesker enn i Åsane, og de har seks Post i butikk og ett postkontor. Da burde det kommet en ekstra her i bydelen også. Det er jo plass til en postavdeling på Coop Obs-butikken her, og det ville nok bare økt kundekretsen.

– Ikke alle har bil

Selv kjører Berge bil, men hun liker også å ta beina fatt. Den nærmeste Post i butikk ligger 20 minutter unna til fots. Hvis hun skulle gått til Gullgruven ville det tatt henne rundt én time fra hjemmet på Haukeberget.

– Jeg tenker på de som er eldre og dårlig til bens. Det er ikke alle som har tilgang til bil, og det er ikke alltid så lett å skulle gå til nærmeste Post i butikk hvis regnet høljer ned.

Selv har hun mange brevvenner som hun korresponderer med året rundt. Spesielt i juletiden blir det mye post, og det er ikke alltid man kan legge brevene rett i de store postkassene.

– Jeg liker å gjøre litt ut av brevene, og legger gjerne bilder og annet inni. Derfor er jeg avhengig av å veie dem, for å vite hvilken verdi jeg må ha på frimerkene. 

 

Les hva Posten og senterleder ved Horisont, Jeanette Heggland, sier i papirutgaven av Åsane Tidende.

Av

Martine H. Leknes

Relaterte saker