Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FRYKTER RAS: Anita Harkestad frykter at store steiner skal rase ut i Flaktveitveien. – Det er skikkelig stygt. Jeg synes det er ubehagelig å kjøre på denne strekningen, sier hun. 

  • LØSE STEINER: Løse og store steiner i denne fjellskrenten i Flaktveitveien bekymrer Anita Harkestad. Hun frykter at det skal skje en ulykke på strekningen dersom den ikke blir sikret. – Statens vegvesen må ta ansvar, sier hun.

– Jeg er redd hver gang vi kjører her

Anita Harkestad er redd hver gang hun kjører på Flaktveitveien mellom Træsgrenda og Ulsberglia. – Jeg frykter at store steiner skal rase ut i veien.

Det er over 30 år siden Anita Harkestad flyttet til Flaktveit, og de senere årene har hun fryktet at det skal rase store steiner ut i Flaktveitveien.

– Det fryser veldig kjapt her på vinterstid, og det fører til stadig flere løse steiner i fjellskrenten mellom Træsgrenda og Ulsberglia, sier hun til Åsane Tidende.

Frykter ulykker

Flaktveit-kvinnen forteller at det allerede ligger noen steiner på bakken i området, og hun frykter at det ikke er lenge til det raser ut større steiner.

– Jeg tør nesten ikke tenke på hva som blir konsekvensene dersom en stor stein detter ned og treffer en bil. Da tror jeg ikke bilisten har nubbesjanse, sier hun oppgitt.

Harkestad er tydelig på at veien ikke er trafikksikker så lenge det finnes løse steiner i fjellskrenten.

– Nei, det er skikkelig stygt! Det er en rekke løse steiner oppover der, og de er absolutt ikke små, sier hun og peker på dem for å understreke poenget.

– Veien må sikres

Hun har vært i kontakt med Statens vegvesen om problemet for et par år tilbake, men da nådde hun ikke frem med bekymringen sin. Nå mener hun at situasjonen har forverret seg, og at det er enda flere og større løse steiner i området enn tidligere.

– Statens vegvesen må ta ansvar og sørge for at alt som ligger i fare for å rase ut i veien bli fjernet. I tillegg bør de sette opp netting, slik de har gjort lenger oppe i Flaktveitveien, sier Harkestad.

I dag opplever hun det som svært ubehagelig å kjøre denne strekningen, og hun håper at Statens vegvesen tar tak i problemet.

– De må i gjøre noe, slik at det blir trygt for oss som bor i nærområdet å kjøre til og fra hjemmene våre. Vi kan ikke ha det slik at vi skal være bekymret og redde hver gang vi skal ut med bilen, fremhever Harkestad.

Få rapporteringer

Håkon Toverud, byggeleder i Statens vegvesen, forteller at det ikke har vært registrert mye steinnedfall på denne strekningen tidligere.

– Nei, vi har ikke fått hyppige meldinger om det i dette området, sier han.

Toverud legger til at det er vanskelig å vurdere situasjonen utfra bildene til Åsane Tidende.

– Det eneste vi kan gjøre er å kontakte geologene våre, og spørre om de kan ta seg en tur forbi denne strekningen for å se på fjellskrenten. Det er de som sitter på den nødvendige kompetansen, sier han til Åsane Tidende. 

Byggelederen har imidlertid full forståelse for frykten til Harkestad.

– Ja, vi forstår at bilister kan bli bekymret, og tar slike henvendelser på alvor. Vi skal derfor høre med geologene våre her i Statens vegvesen, slik at de kan komme med vurderinger og råd angående situasjonen i Flaktveitveien, avslutter Toverud. 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker