Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VELTET OVER LEDNING: Uværet «Nina» herjet i Åsane på lørdag. Dette treet på Nedre Åstveit var bare ett av mange som veltet i den sterke vinden. (Foto: privat)

«Nina» herjet på Åstveit

Ekstremværet «Nina» skapte store problemer i Åsane i helgen. Områdene Åstveit og Tertnes er av dem som har blitt mest berørt i vår bydel.

Den første meldingen om hendelser som skyldtes uværet kom til Bergen nord politistasjonsdistrikt klokken 14.30 på lørdag. Siden har det fortsatt å strømme inn meldinger til langt utover på mandag.

– Totalt har det kommet inn i overkant av 20 meldinger til oss, og det har i hovedsak handlet om trær, ledninger og løse gjenstander, sier politioverbetjent Stig Slaatten. 

Åstveit og Tertnes

Han forteller at det kan virke som om det er Åstveit og Tertnes som er mest berørt av herjingene til «Nina».

– Dette er steder som tar imot det første om kommer fra vest, og har derfor fått den største påkjenningen med vinden her i Åsane, sier Slaatten.

Åsane Tidende har fått melding fra en av våre lesere om trær som har sperret veien på Nedre Åstveit. Et stort vernet tre sperret veien i flere timer, mens et annet tre lå på en av sideveiene ved et busstopp. Det forårsaket at en av lyktestolpene knakk, og at ledningene ble liggende i spenn noen centimeter fra bakken.

Den første meldingen om uværet som kom inn til politiet i Åsane på lørdag ettermiddag var om et tre som hadde veltet over Tertnesveien. Politiet forteller også at et tre hang i en strømledning i Tellevikveien. I Steinestøveien mellom de to bensinstasjonene Statoil og Shell skal det også ha veltet et tre over en strømkabel.

– Det er en hel rekke steder som har blitt utsatt for herjinger fra uværet. Hjelpemannskapene har dessverre ikke kapasitet til å håndtere alle sakene like fort som ønsket. Politi og brannvesen er også ute med alt av ledige ressurser. Alt blir tatt fortløpende, men folk må fremdeles være observante, avslutter Stig Slaatten.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker