Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR: Kevin Duré har signert en ett-årskontrakt med Åsane fotball. Først og fremst skal han bygge seg opp igjen etter flere skadeavbrekk. Potensialet til fyllingsdølen med tippeligaerfaring fra Fredrikstad, er udiskutabel.

Skal få fart på karrieren i Åsane

I 2010 takket han nei til Brann. To år senere begynte et skademareritt som han siden har slitt med. Nå skal han få fart på karrieren i Åsane i 1. divisjon. Men først må han bli helt frisk.

Kevin Duré har signert en ett-årskontrakt med Åsane fotball. 21-åringen har allerede lang fartstid fra både eliteserien og 1. divisjon. Han har spilt 50 kamper og scoret ett mål i 1. divisjon, mens det ble 13 kamper og ett mål i eliteserien.

Midtstopperen er altså noe så sjeldent som en ung spiller med god erfaring fra et høyt nivå i norsk fotball.

Han er født og oppvokst i Fyllingsdalen, bare et steinkast fra Lynghaug skole. Som en ekte Løv-Ham-gutt ble han plukket opp på seniorlaget allerede som 15-åring og debuterte i 1. divisjon som 16-åring. Året etter spilte han 7-8 kamper, før han i en alder av 18 år spilte fast på A-laget.

Sa nei til Brann

Da hadde han allerede fått tilbud fra Brann. Både han og Fredrik Haugen var ønsket av rødtrøyene; Haugen takket som kjent ja – Duré takket nei.

– Jeg var usikker på hvor mye spilletid jeg ville få, forteller Dure. Dette var samme sommer som Brann signerte Zsolt Korcsmár, og Ólafur Örn Bjarnasjon og Christian Kalvenes var allerede i midtforsvaret til Brann.

I 2011 spilte han første halvdel for Løv-Ham før Fredrikstad hentet ham om sommeren. Dure spilte seg inn på laget og fikk verdifull eliteserieerfaring. I mai 2012 starter imidlertid en skadeperiode som han strengt tatt ennå ikke er ute av.

Korsbåndet røk og sesongen var spolert. Han trengte tid på å bygge seg opp igjen, men var på plass i elleveren like over sommeren og spilte fast hele høsten 2013. I fjor spilte Dure kamper før han igjen kjente det litt i kneet utpå sommeren, som han sier.

Dro hjem

Han valgte å dra hjem til Bergen og spille for Nest-Sotra, men nok en gang kjente han det i kneet, denne gangen etter fem kamper for sotraværingene i 1. divisjon.

– Skadene har hele tiden hatt sammenheng med korsbåndet som røk i 2012. Det venstre kneet er for svakt, og jeg har ikke fått trent det opp igjen. Det blir selvsagt viktig å bruke tiden godt nå, og sørge for at jeg er fysisk klar før jeg debuterer for Åsane, sier Dure.

Det er også sportslig leder i Åsane fotball, Trond Bjørndal, tydelig på.

– Kevin har vært gjennom en lang skadeperiode, og vi skal legge til rette for at han kan komme tilbake på det nivået vi vet at han har inne. Han vil få tett oppfølging, forsikrer Bjørndal.

Spilleren selv regner ikke med at han er klar for klubbens første treningskamp, som er borte mot Nest-Sotra kommende torsdag.

– Det er nok litt for tidlig for meg. Jeg kunne nok ha spilt, men det er ingen vits å ta sjanser i januar. Det går fint på trening, men nå må jeg kjenne på det og ta forsiktige steg for å komme tilbake hundre prosent i kamp, understreker han.

Entusiasme i Åsane

– Hvorfor Åsane?

– Jeg synes klubben har en spennende satsing. Det er stor entusiasme i klubben og dessuten kjenner jeg Kjetil Knutsen fra før fra toppidrettsgymnaset på Tertnes. Jeg gleder meg.

– Med din erfaring fra 1. divisjon – hva kan du fortelle dine nye lagkamerater?

– Nå har jeg ikke spilt 2. divisjon, så steget mellom de to divisjonene vet jeg ikke så mye om. Men jeg vet at 1. divisjon er veldig fysisk tøff og at mange mål kommer på dødballer. Det er absolutt viktig å merke seg for oss i år, spesielt defensivt. Hvis vi ikke er klar fysisk på dødballer, kan det straffe seg.

Ut i Europa

– Du debuterte tidlig på seniornivå - hva har vært det store målet?

– Drømmen har hele tiden vært å komme seg ut i Europa. Men slik situasjonen er nå må jeg først og fremst klare å holde meg skadefri en hel sesong. Før jeg har klart det har det ingen hensikt å tenke på noe annet, sier 21-åringen.

Trond Bjørndal er ikke i tvil om at Åsane har gjort en god signering.

– Han er en 21 år gamle lokal gutt hvis potensiale er udiskutabelt. Skadeperioden hans rokker ikke oss i troen på at han er en meget god spiller. Nå skal vi legge til rette for ham og gi ham tid.

Av

Ove Landro

Relaterte saker