Lokalavis for Åsane og omegn!
  • YOGA OG CROSSFIT: Yogainstruktør Kine Charlotte Solend inngår samarbeid med Øystein Nigar på CrossFit Åsane. – Vi gleder oss til oppstart nå i begynnelsen av februar, sier de til Åsane Tidende. 

– Trening med mening

Yoga er lidenskapen til Kine Charlotte Solend, mens for Øystein Nigar er det crossfit som gjelder. Begge brenner for å hjelpe andre mennesker gjennom treningen. Nå inngår de et samarbeid. – Målet er å skape trening med mening, sier Solend.

I februar blir Kine Charlotte Solend yogainstruktør på CrossFit Åsane i Liaveien.

– Jeg flytter store deler av virksomheten min inn hit, og jeg gleder meg stort til å få komme i gang, smiler hun.

Solend ser frem til å samarbeide med Øystein Nigar, en av grunnleggerne av CrossFit Åsane.

– Til tross for at vi driver med to svært forskjellige former for trening har vi en felles interesse i det å jobbe for helheten i mennesket. Vi jobber med hele kroppen både fysisk og psykisk, forteller hun.

Nigar legger til at allsidighet er viktig uansett treningsform.

– Å være bevisst på kroppen og hvordan du beveger deg har stor betydning både i yoga og crossfit, sier han.  

Store kontraster

Det er likevel ingen tvil om det er stor forskjell på en time med yoga kontra en time med crossfit.

– I yoga fokuserer vi ofte på å ikke prestere, og på å være fornøyd der vi er for øyeblikket. Kontrasten er derfor stor til crossfit-treningene med høy puls og tunge vekter, sier Solend.

Yogainstruktøren legger til at hun synes det er spennende med slike kontraster, og hun har stor tro på at de to treningsformene kan dra bedre nytte av hverandre når de nå kommer inn under samme tak.

– Mange av dem som liker det rolige og bedagelige tempoet i yoga har til tider godt av å få et lite spark bak i form av en skikkelig crossfit-økt, forteller hun.

Solend legger til at det samme gjelder motsatt vei.

– De som elsker høy puls og høyt tempo har kanskje godt av å lande litt innimellom med en god og rolig yogatime. Det er når du kommer deg ut av komfortsonen at du utvikler deg mest, sier hun.

Nigar fremhever at crossfit og yoga er en kombinasjon som går igjen rundt omkring i hele verden.

– Crossfit tar for seg tre hovedelementer innen trening. Dette er utholdenhet, styrke og gymnastiske øvelser. Sistnevnte er alt av øvelser som blir utført kun med egen kroppsvekt. Det handler om kroppsbeherskelse. Hvis ikke yoga passer innunder her, så vet jeg ikke hva som gjør det, sier han.

Mer enn kun trening

Solend sier at en av fordelene med å samarbeide med Nigar er at de begge har et ønske om å hjelpe andre mennesker med det de arbeider med i det daglige.

– Vi brenner begge for å hjelpe andre mennesker. Det kan være alt fra vanskeligstilte barn og unge til personer som har slitt med rusavhengighet. Det handler om mer enn fysisk aktivitet. Vi vil tilby trening med mening, sier hun.

Nigar legger til at han hele tiden har i bakhodet at han arbeider med mennesker, og at jobben hans er å sørge for at hver og en av dem får det de har behov for når det kommer for å trene.

– Alle har tanke bak det å besøke et treningssenter. Samtidig er det ikke alle som er like klar over hva de ønsker eller trenger, men helheten er noe alle mennesker søker uansett, sier han.

CrossFit Åsane har avtaler der vanskeligstilte barn og unge kommer innom for å få tatt seg skikkelig ut på gulvet.

– Fysisk aktivitet er ofte det de trenger for å få utløp for energien sin. Da roer de seg ofte litt ned etterpå, sier han.

Nigar sier videre at de også har ønsker om å inngå et samarbeid med Nav. I tillegg har de tidligere hatt en avtale med mennesker som har vært i fengsel gjennom WayBack-prosjektet.

– Dette er ting som står mitt hjerte nært. Jeg ønsker ikke kun å jage profitt. Vi tjener ikke mye penger på slike prosjekter, men det er likevel svært givende, sier Nigar.   

Solend nikker samtykkende.

– Ja, dette er også noe som betyr svært mye for meg, sier hun.

– Komplett tilbud

Yogainstruktøren starter opp på crossfitsenteret i Liaveien med kurs torsdag 5. februar. Deretter blir det åpent hus to dager senere. Uken etterpå kommer de faste timene til å stå på planen.

– Jeg gleder meg til å ta datt på denne utfordringer. Det er gøy å undervise i store klasse, og jeg trives med å undervise når deltakerne trenger en skikkelig overbevisning, sier hun med et smil.  

Nigar forteller at han lenge har kjempet for å få Solend til å bli en del av CrossFit Åsane.

– Allerede da vi åpnet for tre år siden var jeg i dialog med henne, men på den tiden var det ikke tid og rom for å få til et skikkelig samarbeid. Nå har vi alt vi trenger, og det betyr mye for oss å få henne med på laget, sier han til Åsane Tidende.    

Nigar sier at den nye kollegaen bringer med seg det perspektivet crossfitsenteret har behov for gjennom både personligheten og profesjonaliteten sin.

– Hun er ekte og genuin på alle mulige måter, og brenner 100 prosent for det hun driver med. Kine bidrar til at vi nå får et bedre og mer komplett treningstilbud, sier han.

Nigar forteller at yogadelen kommer til å bli starte i det små, slik selve senteret også gjorde da de startet opp for tre år siden.

– Vi skal bygge det langsomt opp. Nå ligger alt til rette med store lokaler og eget yogarom som er separat fra resten av treningsaktivitetene. Det er helt nødvendig å skille de to treningsformene i ulike rom, og nå ser jeg frem til å følge med på at Kine bygger yogabiten opp steg for steg, avslutter Øystein Nigar. 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker