Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TIL HIMMELS: – Lavt rentenivå og generell optimisme hos kjøperne vil nok være med på å presse boligprisene ytterligere i Åsane, sier meglere Åsane Tidende har snakket med.

Nesten dobling av boligsalget i januar

Januar har gitt en nesten dobling av boligsalget i forhold til fjoråret. – I tillegg har nesten alle solgte boliger gått over prisantydning.

Det sier daglig leder og megler ved Eiendomsmegler Vest i Åsane senter, Jørn Tage Hereide til Åsane Tidende.

Han viser til statistikker hentet fra en fersk meglerrapport fra 1. januar til og med 19. januar. Der viser tallene at 19 salg ble gjort over samme perioden i 2014, mens 32 salg er bekreftet for samme tid i år i Åsane hos Eiendomsmegler Vest.

– Solgt langt mer enn i fjor

– Vi har solgt langt mer enn i fjor og fått en veldig god start på året. Markedet er godt og vi opplever mange folk på visning.

– Høsten 2013 var preget av et litt usikkert marked, noe som også gjenspeilte starten på 2014. Nå er folk tryggere og tørr å gå inn i markedet, fortsetter han.

Ni eneboliger og 17 leiligheter har blitt solgt så langt i januar i bydelen, mot tre og ti i fjor på samme tid.

– Vi er godt fornøyde med starten og vi opplever et dynamisk og velfungerende marked.

Han peker videre på at flere store byggeprosjekter ferdigstilles og blir innflyttingsklare i år, noe som kan få en usikker utvikling for eneboligmarkedet de neste månedene.

– Mange prosjekter, som for eksempel Horisont, står ferdig i år og det kan ha en betydning, da vil det komme mange familieboliger ut i samme tidsrom og det er en viss sjanse for at markedet kan hope seg opp i en periode, slik at markedet ikke flyter like bra.

– Men, det vil tiden vise og det blir en spennende tid fremover, spår han.

Lenge var det ventet at bybanen skulle komme til Åsane først. Nå virker det prosjektet å bli lagt på is, enn så lenge.

Ikke av stor betydning, sier Hereide:

– Bybanen var spekulasjoner, og at den ikke kommer med det første vil nok ikke gi en nedgang i boligmarkedet lokal.

– Men at bybanen til Åsane ikke ble prioritert først, vil nok helle ikke føre til noen oppgang. Det er klart at boliger i nærheten av det som skulle være bybane-traseene, ville økt prisene. Den «boosten» glipper. 

– God aktivitet

Avdelingsleder Mats-Eirik Misje i Krogsveen eiendomsmegler, ser også gode tendenser så langt i år.

– Trenden fra fjoråret fortsetter inn i starten på 2015. En uventet prisoppgang i desember er med på å presse markedet ytterligere i januar. Vi ser god aktivitet på alle boligene vi har ute for salg, påpeker han.

– Erfaringsmessig er januar en veldig god salgsmåned . Dette fordi det vanligvis bygges opp et vakum i julen og nyttår som slår ut nå. Flere år på rad, har vi sett en god prisoppgang den første måneden i året.

Stort utbud av familieboliger

Han nevner også leiligheter i de mange nye prosjektene lokalt som en viktig faktor dette boligåret i Åsane.

– Det er mange som har kjøpt seg ny leilighet i et av de mange prosjektene i bydelen dette året, hovedsakelig en godt voksen kjøpegruppe. Dette vil føre til stort utbud av familieboliger det første halvåret.

– Det blir spennende å se effekten av dette på markedet lokalt, legger han til.

Han tror januar totalt sett vil ende opp som en god måned i boligmarkedet.

– Lavt rentenivå og generell optimisme hos kjøperne vil nok være med på å presse boligprisene ytterligere i Åsane, tror han.

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker