Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FIKK NEI: Åsane får ikke spille hjemmekampene på hjemmebane i år.

     

Får ikke spille hjemmekampene på hjemmebane

Åsane får ikke spille hjemmekampene på Myrdal i år. Dette skriver Bergen kommune i en pressemelding tirsdag. – Vi er i sjokk, sier nestleder i styret i Åsane fotball, Svein Andreassen.

I fjor kunne Åsane fotball juble over opprykk til 1. divisjon. Nå har jubelen stilnet. Bergen kommune vil ikke hjelpe klubben økonomisk med å imøtekomme Norges fotballforbunds krav for å benytte Myrdal gress sesongen 2015. Det er mediefasilitetene det står på.

– Begrunnelsen vi har fått er at de ikke har gjort en ekstra bevilgning med tanke på opprykket og de krav som dette medfører, og at de heller ikke er villig til å flytte på midler. Vi synes dette er rart; de har jo visst om opprykket en stund, sier Andreassen.

– Hadde løsning

Ekstra rart blir det når Åsane fotball har presentert en løsning for Bergen kommune som går ut på at kostnaden på to millioner for å få på plass mediefasilitetene som kreves, kan nedbetales over tre år.

– Vi hadde en leverandør som var villig til å gjøre jobben dersom kommunen var villig til å gi garanti for betalingen, og vi trodde summen pr år da var så liten at dette var lite likviditetsbelastende for dem, sier nestlederen.

Han er mildt sagt forbauset.

– De er ikke interessert i en dialog. Vi fikk ikke en telefon fra byråden eller hans kontor, bare den samme pressemeldingen som dere har fått.

– I forrige uke spøkte jeg og sa til pressen: « Først tok de Bybanen fra oss, nå tar de fotballaget også». Det var altså ment som en spøk; jeg trodde ikke det skulle bli alvor.

Varden Amfi?

– Hvor skal dere spille kamper?

– Kommunen sier vi må velge mellom Arna stadion eller Varden Amfi, og at Varden er det beste alternativet. Vi mener ikke noe som helst om dette akkurat nå. Først må vi snakke sammen og ta med vårt sportslige apparat. På Varden er det for eksempel kunstgress, hva vil det ha å si for vårt lag som spiller på naturgress? spør Andreassen.

Han forteller at Åsane fotball skal ha et styremøte tirsdag kveld og drøfte saken.

– Vi er en lokal klubb med lokale spillere. Hele strategien til klubben handler om å utvikle våre egne spillere. Dette er også vårt budskap når vi henvender oss til sponsormarkedet. Hva skjer nå med arenareklamen? spør nestlederen og frykter for konsekvensene.

Får dispensasjon

Den nyopprykkede klubben er blitt møtt med en rekke krav fra Norges fotballforbund, men dette mener Åsane å ha kontroll på.

– De andre kravene får vi dispensasjon for det første året. Det andre året også, dersom det foreligger en plan om å utarbeide fasilitetene opp mot 1. divisjonsstandard. NFF er ikke vanskelig. De vet at dette er krevende, at det har en utfordrende økonomisk side og at slikt tar tid.

Da er det verre med byrådet.

– De neglisjerer Åsane fotball. Dette vitner om liten forståelse for hva vi driver med her ute. Vi har et damelag i 1. divisjon og et herrelag i 1. divisjon, og vi har 42 aldersbestemte lag. Denne politiske avgjørelsen er en hån mot alle de frivillige som gjør en formidabel jobb for at ungdommene våre skal kunne bedrive både bredde- og toppidrett.

– Vi vet at dette ikke er den beste løsningen for Åsane fotball, men her må vi være løsningsorienterte og tålmodige i påvente av en mer permanent og bedre løsning, heter det i en pressemelding fra idrettsbyråd Helge Stormoen. 

Av

Ove Landro

Relaterte saker