Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SPILLENTUSIAST: Janette Karin Kolbrek fra Åsane bibliotek gleder seg til gruppespillet i Fifa, og oppfordrer alle interesserte til å melde seg på. – Vi trenger en vinner fra Åsane i år.

Bergensmesterskap i Fifa:

Bli med og forsvar Åsanes ære

Torsdag 19. februar er det klart for gruppespill i bergensmesterskapet i Fifa på Åsane bibliotek. Alle som vil prøve seg, er velkomne til å melde seg på. – Det er på tide med en vinner fra Åsane, sier konsulent Janette Karin Kolbrek.

Det er tredje året på rad at det arrangeres et eget bergensmesterskap i det populære fotballspillet Fifa. Det arrangeres gruppespill på fem av byens biblioteksfilialer, og deretter blir det sluttspill på hovedbiblioteket i sentrum lørdag 21. februar. Vinneren kan smykke seg med tittelen «Bergens beste Fifa-spiller».

– Vi trenger en vinner fra Åsane i år, forteller Kolbrek blidt.

Sosialt spill

Hver andre torsdag er spilltorsdag på Åsane bibliotek, og da er det som regel fotballfeberen som rår.

– De som kommer hit for å spille, spiller Fifa. Det er et veldig sosialt spill, og det er alltid mye volum, forteller Kolbrek med et smil.

Selv er Kolbrek mest interessert i spill med historie, men har full forståelse for den store interessen.

– Det er kjempegøy å se på, selv om jeg ikke er så flink selv.

Lov med heiagjeng

To personer går videre til sluttspillet fra hver filial, og til sammen vil det være 16 stykker som kniver om seieren lørdag 21. februar. Første året var det mange som meldte seg på i Åsane, mens i fjor var tallet noe lavere. Kolbrek tror det kan være snakk om en frykt for å ikke være god nok, men det skal man ikke være redd for.

I fjor gjorde en 10 år gammel gutt fra Åsane det svært godt, og kom helt til semifinalen i sluttspillet. I år er målet å gå helt til topps.

Påmeldingsfristen er 12. februar. Interesserte kan melde seg på via nettet, eller ved å sende e-post, ringe eller komme innom biblioteket. Det er ingen aldersgrense, så alle som vil være med får lov.

– Er det lov å ta med heiagjeng?

– Ja, absolutt.

Pizza og premie

På lørdagens sluttspill blir det både pizza og brus for deltakerne, og det er ikke uvanlig at konkurransen foregår hele dagen. I tillegg til heder og ære, vanker det premier til de som gjør det aller best.

– I fjor fikk vi sponset mange premier av EA Sports, blant annet spill og effekter. Jeg kommer også til å ta turen til lokale sportsbutikker.

Sluttspillet blir filmet, og streames på Twitch. Det blir deretter lagt ut på Youtube.

– Det er sjokkerende mange som har sett de to timene fra i fjor, ler hun.

– Vis deg frem

Det er mange guttegjenger som utfordrer hverandre, og mesterskapet er ifølge Kolbrek en gyllen mulighet til å bevise for seg selv og vennene sine hva de er gode for.

– Og så er det ekstra kult å dra inn til by’n og vise seg frem.

Hittil har det vært et flertall av gutter, så konsulenten oppfordrer alle bydelens fotballglade jenter til å bli med.

Av

Martine H. Leknes

Relaterte saker