Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STORT TALENT:  Sykkeltalentet fra Åsane har fått en unik sjanse gjennom profflaget Team Fixit. – VM på hjemmebane er et stort mål for meg, sier Andreas Jacobsen. Her er han i aksjon under fjorårets Norgescup i Åsane.  (Arkivfoto)

Er han Åsanes nye sykkelstjerne?

– Målet er å bli proff og sykle VM i 2017, sier Andreas Jacobsen (18) før sin debutsesong med Team Fixit og møte med Boasson Hagen-treneren.

Den unge Morvik-gutten skal først og fremst hospitere med det bergensbaserte profflaget den kommende sesongen etter flere år i Åsane- og Bergen CK.

– Den kommende sesongen er veldig viktig. Jeg rykker opp en klasse og blir senior. Det blir et stort år for meg med tanke på å utvikle meg til å bli en bedre rytter, fortsetter Jacobsen.

Profilert trener

– For å bli best må du trene med de beste, fastslår han.

Han får i tillegg en svært så profilert trenerskikkelse i ryggen. Fredrik Mohn, som i tillegg til å være hovedtrener for Tema Fixit, skal også bekle rollen som trener for sykkelstjernene Edvald Boasson Hagen og Kristoffer Skjerping i år.

Han roser talentet til 18- åringen med flere junior-titler bak seg:

– Han har vist gode resultater på aldersbestemt nivå og er veldig flink til å trene. Han trener blant annet på Tertnes toppidrettsgymnas og det skal bli interessant å følge ham i år.

– Stort potensial

– Han er sulten og passer vår profil. Han er ung, lokal og med et stort potensial, ellers hadde han ikke fått denne muligheten hos oss, understreker Fredrik Mohn.

Han peker videre på lagets unge og offensive satsing foran årets sykkelsesong.

– Vi har et ungt lag med lokale utøvere og det er litt av vår måte å drive på. Vi har hentet inn flere unge syklister fordi de var bra i utgangspunktet og fordi vi ønsker å utvikle dem til å ta nye steg.

– Vi ønsker å bli bedre som lag enn i fjor og det er naturlig for Team Fixit å ha ambisjoner. De sykkeltalentene vi har viser en sult og guts som er motiverende å jobbe med, og som du kanskje ikke ser hos de etablerte syklistene.

– Alle har den drømmen

– Kan Andreas nå målet om VM på hjemmebane i 2017?

– Alle har de samme drømmene, og det er jo også vår drøm at våre syklister klarer det målet. Han har i alle fall et stort potensial og det blir spennende å se han denne sesongen.

Men steget fra amatørsykling på juniornivå med Bergen CK til Tema Fixits storsatsende profflag blir tøff:

– Vi er et lag med god struktur og det er klart at han vil bli mer preget av å bli seniorsyklist hos oss. Det er mer trening, og tøffere konkurranse.

Vil gripe sjansen

Jacobsen selv gleder seg:

– Jeg er veldig fornøyd med å få denne sjansen. De har et bra støtteapparat og denne hospiteringen vil hjelpe meg videre som rytter.

Han ønsker å etablere seg i Team Fixit-laget på fast basis etter sommeren.

– Da er jeg ferdig med skolen på toppidrettsgymnaset her på Åstveit og har som plan å sykle for Team Fixit, forklarer han.

Han forteller videre om sine tidlige år i sin lokale sykkelklubb.

– Jeg har syklet mange år for Åsane CK. Det fungerte veldig bra og jeg er utrolig glad for at jeg startet karrieren min der. Det har vært et godt treningsmiljø og jeg har fått sykkelgrunnlaget mitt der i fra. Jeg trente mye teknikk i starten der, sier han.

Ferden gikk videre til Bergen CK hvor flere imponerende ritt gjorde at Mohn og hans far, Frode Jacobsen, som er leder i Tema Fixit, ga han muligheten på et høyere nivå.

Vil bli proff

Han er uansett ikke i tvil om sine ambisjoner:

– Målet er å bli proff og kunne leve av sykling. VM i 2017 er en stor ambisjon for meg, påpeker han.

– Hvor mye trener du nå?

– Veldig mye av treningen gjøres på skolen nå. Jeg går på skole og får trene på skolen og dette fungerer veldig bra for meg. Jeg trener cirka tolv timer i uken på skolen og 20 timer totalt hver uke, avslutter Morvik-gutten. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker