Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VIRKER FOREBYGGENDE: – Sosiale medier og internett kan virke forebyggende på ensomhet, samtidig som tilgang på trådløst nett kan benyttes i eksisterende aktivitetstilbud ved sykehjemmene, sier Linn Kristin Engø. (Foto: Bergen Ap)

– Byrådet svikter de eldre

– Høyre og Fremskrittspartiet har dessverre avvist vårt initiativ til både trådløst internett og fadderordninger mellom sykehjem, sier bystyrerepresentant Linn Kristin Engø (Ap).

Tilbake i mai 2013 lovet det borgerlige byrådet å undersøke hvordan det stod til med internett på sykehjem. I november 2014 kunne helsebyråden melde om at Høyre og Fremskrittspartiet ikke ville bruke penger på internett til de eldre. Etter at Arbeiderpartiet tok saken opp på nytt, har byråd Hilde Onarheim nå lovet trådløst internett på sykehjemmene innen 2016.

Mye glede for lite penger

– Jeg vet ikke om byrådet har ombestemt seg, eller om de har innsett at det umulig kan ta så mange år å få på plass nettilgang på sykehjemmene, kommenterer Engø.
– Det er jo snakk om billige løsninger som vi er overbevist om at vil kunne være et viktig tilskudd til mimrestunder og kontakt med familie gjennom Skype og Facebook. Mye tyder også på at det kan virke forebyggende på demens og ensomhet. 

Verdighet og livsglede i høysetet

Arbeiderpartiet går også inn for fadderordninger mellom skoler, barnehager og sykehjem, noe Engø mener er et eksempel på hvordan vi på en billig måte kan få til verdifulle generasjonsmøter. 

– Arbeiderpartiet er voldsomt utålmodige på vegne av byens sykehjemsbeboere, som selvsagt må få tilgang på internett, sier hun.

– Jeg drømmer om en bergensk eldreomsorg hvor verdighet og livsglede står i høysetet, sier Engø. 

Av

Magne Fonn Hafskor

Relaterte saker