Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR: Håkon Lorentzen er klar for Åsane fotball. (Foto: Erik Madsen)

Lorentzen er enig med Åsane

Åsane har signert en utlånsavtale med Håkon Lorentzen som gjelder frem til 15. juli med mulighet for forlengelse.

Håkon Lorentzen (17) debuterte i Tippeligaen for Brann 9. mai 2013 bare 15 år gammel. Kampen var mot Start og Brann vant 2-0. Han er den tredje yngste tippeligadebutanten gjennom tidene. Hans første mål for Brann kom mot Tromsø 10. november samme år, og dette gjorde ham til tidenes yngste målscorer i Tippeligaen. 

Tredje Brann-signering

Men i Brann er det kamp om plassene, og med spillere som Erik Huseklepp, Jakob Orlov, Marcus Pedersen, Ibrahima Dramé og nå kanskje også Kristoffer Larsen foran seg i køen, ser unggutten at det kan bli mindre spilletid enn han ønsker. 

For Åsane blir dette den tredje Brann-signeringen på kort tid: Tidligere denne uken fikk Åsane også signaturen til Joachim Soltvedt og Simen Lassen. 

Trond Bjørndal er naturligvis godt fornøyd med signeringen. En hurtig og målfarlig bakromsspiller var akkurat det de var på jakt etter for å utfylle Niklas Lerpold i Åsane-angrepet. Nå får de en ung bergenser som ikke bare har kjent på tippeliganivået, men som har scoret mål i den øverste divisjonen.

Skryter av Brann

– Håkon er en ung spiller som forhåpentligvis har en flott fotballfremtid foran seg. Dialogen med Brann har vært veldig god, og jeg synes dette er et steg i riktig retning for Brann når det gjelder hva de mener og vil med sin spillerutvikling. Vi snakker om en ung gutt som ikke har stilt først i køen av de mange spissene de har kontrakt med, og som nå blir hentet av en klubb på samme nivå. Og han blir ikke stallfyll hos oss. 

– De leier ham altså ut til en konkurrent, og setter spillerens mulighet til å få spilletid høyest, påpeker Bjørndal. 

– Har dere store forventninger til Håkon?

– Vi har realistiske forventninger. Han får et meget kompetent trenerteam rundt seg, og blir en del av en fantastisk spillergruppe. Samtidig får han en kamparena på samme nivå som der han kommer fra. Men han vil få litt ro til å arbeide, sier Åsanes sportslige leder.

Lorentzen vil delta på sin første Åsane-trening mandag kveld, og blir med klubben til La Manga på onsdag. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av

Ove Landro

Relaterte saker