Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KAN HAVNE I ÅSANE: Håkon Lorentzen nærmer seg en utlånsavtale med Åsane. – Dialogen har intensivert, sier Åsane.

Kan bli klar i helgen

– Alt tyder på at vi blir enige med Åsane, sier sportslig leder i Brann, Rune Soltvedt.

 

Det har lenge vært spekulert i den unge måltyvens fremtid. Nå tyder det meste på at spissjuvelen signerer en utlånsavtale med Åsane innen kort tid.

– Klubbene må bli enige

– Dialogen har intensivert og det som gjenstår nå er at klubbene blir enige om utlånsavtalen. Vi er optimistiske med tanke på å lande han nå, sier Kjetil Knutsen til Åsane Tidende.

– Jeg har snakket med Håkon og nå må bare klubbene bli enige. Han er en spiller som trenger spilletid, det er helt avgjørende for utviklingen hans og vi kan i tillegg tilby han den samme sportslige arenaen som Brann kan tilby.

– Hva vil Håkon Lorentzen tilføre Åsane?

– Han er en naturlig målscorer. Det har han i ryggmargen. I tillegg er han rå på bevegelse i boksen og er et satsingsprosjekt som passer perfekt i vår profil med unge, lokale spillere

Tidenes yngste

Han peker også på den verdifulle eliteserieerfaringen gutten som debuterte for Brann som 15- åring fikk i fjor:

– Han har fått kjenne på nivået i eliteserien og han vil tilføre Åsane mye.

Ingenting er imidlertid 100 prosent bekreftet og de neste dagene vil vise om Knutsen endelig lykkes i å få tak i Niklas Lerpolds makker.

I 2013 ble Lorentzen tidenes yngste målscorer i eliteserien da han scoret mot Tromsø og fikk åtte kamper og to mål sist sesong for rødtrøyene

– Vi blir enige med Åsane

– Intensjonen er å få dette til, sier sportslig ansvarlig i Brann, Rune Soltvedt. 

– Vi er ikke i mål ennå, men alt tyder på at vi blir enige med Åsane, sier Soltvedt til Åsane Tidende fredag ettermiddag.

– For Brann handler det om å se muligheter for noen av våre unge spillere, og når det gjelder Håkon så vet vi at det er en tøff konkurransesituasjon på spissplassen. Vi tror på Håkon, men samtidig må vi være realister med tanke på fjorårssesongen der han ikke fikk så mye spilletid, og for spilleren selv er selvsagt spilletid en viktig faktor.

– Er det spesielt å skulle låne ut en spiller til en konkurrerende klubb?

– Vi tenker først og fremst på spilleren og hans utvikling. Vi vet at det blir tøft mot Åsane og Nest Sotra, og vi er klar over at vi kan komme i en situasjon der Håkon kanskje scorer mot oss påfører oss et tap, men vi må tenke større enn det. Dersom vi blir enige er dette bra for Håkon, bra for Åsane og bra for Brann, og vi mener at det er bra for Hordalands-fotballen også at vi har flere klubber i 1. divisjon.

Håkon har siste ord

– Forstår du Håkon?

 – Vi har brukt mye tid med Håkon og vet at han er en ambisiøs gutt. Dette som nå ser ut til å gå i orden skjer i full forståelse med oss som klubb, så ja, jeg forstår Håkon. 

– Samtidig vet vi at det er et godt miljø i Åsane, med dyktige spillere, trenere og ledere. 

– Hva gjenstår?

– Det er Håkon selv som har siste ord nå. Jeg tror som sagt at vi blir enige med Åsane, sier Rune Soltvedt.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker