Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NYÅPNING: Nå kan du besøke kulturkontoret frem til klokken 19 hver torsdag. – Hvis noen er nysgjerrige på å finne en aktivitet, eller har en god idé til en ny aktivitet, så er det bare til å komme innom, forteller kultursjef John Kristian Øvrebø.

Kulturkontoret utvider åpningstidene

Torsdag 5. mars var det offisiell åpning av det nye kulturtorget på Åsane kultursenter. Det er et rom som kan brukes til selvbetjening for publikum. Nytt er også utvidet åpningstid hver torsdag.

Fra og med 5. mars utvider Arna og Åsane kulturkontor sin åpningstid hver torsdag, og det vil nå holdes åpent for publikum også mellom klokken 15 og 19. Det ble servert kake og sprudlende drikke for de fremmøtte på den uhøytidelige åpningen av det nye kulturtorget.

Kulturkontoret har fått konkrete etterspørsler etter lengre åpningstid fra kulturorganisasjoner i Arna og Åsane, da det er mange som ikke har mulighet til å besøke kontoret i vanlig arbeidstid.

– Den nye åpningstiden er en halvt års prøveordning, forteller kultursjef John Kristian Øvrebø.

Hjelp til selvhjelp

Det nye kulturtorget, som består av et eget rom med publikums-PC, informasjonshefter, sofa og bord, har blitt et fint oppholdsrom. PC-en er plassert på et heve/senke-bord, slik at også rullestolbrukere får mulighet til å benytte seg av hjelpemiddelet.

– Her kan alle komme som ønsker å finne informasjon om kulturtilbud, og de som ønsker å leie og booke lokaler. Rommet kan også brukes av foreldre som venter på at barna skal bli ferdige på kurs. Da får de muligheten til å sette seg ned og bla i katalogene våre, sier Øvrebø.

Det er ikke alltid lett å skulle finne frem informasjon om kulturtilbud og diverse på nettet, og ansatte ved kulturkontoret vil derfor veilede de som trenger en innføring.

– Vi har hatt fokus på å bedre de digitale tjenestene de siste årene, og vi kommer til å være behjelpelige med å hjelpe folk som søker og vise dem hvordan de best finner informasjon. Det blir rett og slett en hjelp til selvhjelp.

Har ressurser og nettverk

På plass i kulturtorget er også en informasjonsskjerm, som viser oppdatert info om det som rører seg i kulturlivet i bydelen.

Datamaskinen som er plassert på kulturtorget skal ikke brukes til å jobbe på eller skrive ut dokumenter. De som eventuelt har behov for det, blir henvist til biblioteket.

– Hvis noen er nysgjerrige på å finne en aktivitet, eller har en god idé til en ny aktivitet, så er det bare til å komme innom. Vi har mye ressurser til de beste ideene, og gode nettverk. Det er det kjekkeste med jobben; å bidra til å gjennomføre de beste ideene, avslutter en entusiastisk kultursjef.

Av

Martine H. Leknes

Relaterte saker