Lokalavis for Åsane og omegn!
  • UNG OG ERFAREN: Martin Sanchez Olsen (23) spilte 26 av 30 kamper for Nest-Sotra i 1. divisjon i fjor, og kan bli viktig for Åsane fotball i år. (Foto: Erik Bentdal Støverud, Vestnytt)

Kan bli redningen for Åsane

Han er ung og han har erfaring fra 1. divisjon. Martin Sanchez Olsen (23) kan få en avgjørende rolle i Åsane fotball denne sesongen.

– Nå har vi stor konkurranse på keeper-plass, og det må man ha i 1. divisjon, sier Trond Bjørndal etter at Martin Sanchez Olsen har meldt overgang fra Nest-Sotra. Han hadde 26 kamper i 1. divisjon i fjor.

23-åringen kommer altså fra spill i Nest-Sotra og er tvillingbroren til Damian, som foretok den samme reisen fra Sotra til Åsane i høst.

De har alltid fulgt hverandre, tvillingbrødrene, som vokste opp på Bønes og slet ut sine første fotballsko i Kråkenes IL. Senere ble de Løv-Ham-spillere sammen, og de har dessuten spilt sammen for Årstad, Fana og nå senest Nest.

Tippeligaen er målet

Også skolebenken tenker de likt; begge har bachelor på NHH og skal ta master til høsten. Men det er på fotballbanen ambisjonene er størst.

– Jeg ser ingen grunn til å legge skjul på at jeg vil spille i Tippeligaen. Med enda en god sesong i 1. divisjon så mener jeg det skal være mulig å nå målet.

– Hvorfor Åsane?

– Jeg hadde noen uoverensstemmelser med den nye treneren, Michael Schjønberg, og ba om å bli løst fra kontrakten som varte ut 2015-sesongen. Det sa de ja til. En uke etter at jeg tok denne beslutningen hentet klubben Øystein Øvretveit, forteller Olsen.

Forhørte seg med broren

Nå ser han frem til å vokte målet for Åsane. Når Åsane Tidende snakker med keeper-talentet, er han i gang med å pakke til treningsleir på La Manga. Han har hatt én trening med sine nye lagkamerater.

Han har selvsagt forhørt seg med tvillingbroren før han signerte for Åsane.

– Han har gitt Åsane de beste skussmål, både når det gjelder spillere, trenere og folk rundt A-laget, sier Martin Sanchez Olsen.

Fjerde fra Nest

Han er den fjerde spilleren Åsane henter fra Nest-Sotra etter opprykket til 1. divisjon. Kjetil Kalve og Kevin Duré er de to andre spillerne som kommer fra Sotra-klubben i tillegg til brødrene. 

Den unge keeperen som spilte nesten samtlige kamper for Nest-Sotra i fjor, skal konkurrere med Eirik Østgaard og Knut Løseth. Åsanes sportslige leder er meget fornøyd med konkurransesituasjonen i klubben.

– Martin har gjort det bra for Nest-Sotra, og han blir en fin tilvekst til keeper-teamet vårt. Det blir kamp om keeperplassen, og det må det være i 1. divisjon, sier Trond Bjørndal.

Av

Ove Landro

Relaterte saker