Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TAKKNEMLIG: Marit Brox, daglig leder i Tertnes, er takknemlig for den enorme støtten klubben har fått etter at Pål Fasseland startet kronerulling for Tertnes på Facebook. – Vi har fått inn 165 000 kroner, og det er rørende at så mange ønsker å hjelpe oss, sier hun. 

– Engasjementet er rørende

Tertnes har fått inn 165 000 kroner etter at Pål Fasseland startet kronerulling på Facebook i forrige uke. Marit Brox er rørt av støtten. – Det er helt fantastisk at så mange bryr seg om klubben vår, sier hun.

I forrige uke startet den utflyttede bergenseren Pål Fasseland en Facebook-aksjon med kronerulling for Tertnes. Folk lot seg engasjere. På ett døgn var det kommet inn 50 000 kroner på klubbkontoen, og nå har summen passert 165 000 kroner. Marit Brox, daglig leder i Tertnes, er rørt og takknemlig.

– Det er fantastisk at så mange har følt at de har lyst til å hjelpe oss. Engasjementet er rørende, og det viser at vi betyr noe for dem som bor i byen vår, sier hun til Åsane Tidende.   

En prekær situasjon

Det er ingen hemmelighet at Tertnes har økonomiske utfordringer. Brox forteller at det oppsto et gap da Trond Mohn trakk seg ut med sine midler for tre sesonger siden.

– Vi har lett etter alternative inntektskilder, og vi har klart å tette inn litt, men på langt nær hele gapet. Hvert år har det vært et slit for å få i havn regnskapet, og nå har vi brukt opp egenkapitalen vår. Dette har ført oss inn i en prekær situasjon, sier hun.

Klubben har 200 000 i negativ egenkapital, og dersom de ikke klarer å få inn denne summen på kort tid må blåtrøyene starte neste sesong med poengtrekk.   

– Det er opplagt at dette ikke er bra, sier hun.

Den daglige lederen i klubben gikk ut i media med et rop om hjelp, og Facebook-aksjonen ble et direkte resultat av dette. Fasseland, som startet aksjonen, har selv vært håndballspiller og dommer. Han følger med på hvordan det går med byens beste håndballag på kvinnesiden.

– Utover dette har jeg ingen relasjon til klubben, sier han.

Den utflyttede bergenseren skrev først en melding på sin egen Facebook-side. Den fikk han god respons på, og han ønsket å gjøre noe for å hjelpe Tertnes ut av den økonomiske knipen.

– Jeg er ingen rik person og jeg har ikke pengene til Mohn, men om alle gir litt hver kan vi oppnå mye, sier han.

Fascinert av Tertnes

Etter å ha kontaktet klubben gikk han ut å oppfordret alle til å gi 250 kroner hver.

– Folk kastet seg på kronerullingen, og pengene kom inn fort. Det er gledelig å se at så mange reagerte og gav med hjertet, sier han.

Han mener selv at hans eget bidrag ikke er så viktig i denne saken.

– Jeg har kun skrevet en melding, og bidratt med 500 kroner. Den aller viktigste innsatsen er den Tore (Johannessen, Tertnes-trener) og jentene legger ned under alle treninger og kamper, sier han.

Fasseland synes at Tertnes har en egen sjarm over seg.

– Laget har bygget et utrolig godt sportslig fundament de senere årene, sier han.

Etter fjorårets sesong mistet klubben tre av sine mest profilerte spillere.

– Da kunne Tore Johannessen pakket sammen, resten av spillergruppen gitt opp og Tertnes nærmest vært ferdig som toppklubb i Norge. Men det motsatte skjedde. Alle brettet opp ermene, og de blå kjemper nå om medalje i eliteserien. Det er noe forbilledlig over dem. Jeg har vært fascinert av Tertnes i  lang tid, sier han.

Frir til bedrifter

Både Fasseland og Brox er overveldet over responsen som Facebook-aksjonen har ført til. På under en uke var det kommet over 165 000 kroner inn på klubbkontoen til Tertnes. Brox forteller at over 100 000 kroner har kommet inn fra privatpersoner.

– De aller fleste har støttet oss med 250 kroner, men mange har også gitt 500 kroner. Noen har overført 1000 kroner, mens en privatperson har bidratt med hele 20 000 kroner. Vi takker for hver eneste krone, sier hun med et smil.

Resten av summen som har kommet inn er knyttet til bedrifter. Fasseland håper at flere i næringslivet henger seg på, slik at eliteserieklubben når den magiske summen på 200 000 kroner. Det er dette som er nødvendig for å få en positiv egenkapital igjen.  

– Et mindre beløp kan bety utrolig mye. Nå har bedrifter en mulighet til bidra med summer i størrelsen 2500, 5000 eller 10 000 kroner. Det hadde vært helt topp om vi klarer å få Tertnes ut av den mest prekære situasjonen de har havnet i økonomisk, sier han.     

Aksjonsstarteren fremhever at dette er en unik mulighet for supportere og støttespillere til å hjelpe Tertnes med poengfangsten til neste sesong.

– Ved å støtte klubben økonomisk kan de blåkledde unngå poengtrekk, og dermed stille til sesongstart med null poeng. Nå har lagets 8. mann virkelig en sjanse til å bidra til laget, sier han.

Våger å håpe

Brox tror at engasjementet bunner i at Tertnes har levert sportslig til tross for klubbens økonomiske situasjon.

– Jentene spiller for knapper og glansbilder. De er i tillegg studenter på heltid. Mange har nok fått litt større respekt for det spillerne og trenerteamet har jobbet for, og ikke minst levert, sier hun.

Den daglige lederen sier at den enorme responsen viser at det er mange som bryr seg om Tertnes håndball.

– Publikumstallene våre har ikke vært i taket de siste årene, men dette engasjementet er en bekreftelse på at klubben likevel betyr mye for folk i både Åsane og resten av Bergen, sier hun.

Brox hadde ingen formening om hvor langt det kunne gå da Fasseland startet aksjonen, men nå våger hun å håpe på at de til slutt runder 200 000 kroner.

– Vi forventer ingenting, men er ufattelig glade, rørte og takknemlige overfor alle som har bidratt, avslutter Marit Brox. 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker