Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STOR OPPLEVELSE: Vokalist Fredrik B. Brurås (t.v) og keyboardist Olav B. Vandvik utgjør to av de fem medlemmene i Hylkje-bandet The Well. På mandag varmer de opp for poprock-gigantene The Script i Oslo Spektrum. 

  • THE WELL:  Fra venstre: Olav B. Vandvik, Terje B. Brurås, Ole-Kristian Minde Nese, Fredrik B. Brurås og Andreas B. Vandvik.

Fra kjelleren på Hylkje til Oslo Spektrum

På mandag blir The Well å se foran tusenvis av tilskuere i Oslo Spektrum når de varmer opp for det irske poprock-bandet The Script. – Dette er det største som har skjedd i karrieren vår så langt, sier Olav B. Vandvik og Fredrik B. Brurås.

Karrierestigen til The Well peker kun én vei om dagen, og det er oppover. Bandet har foreløpig gitt ut én offisiell singel og er fortsatt på jakt etter platekontrakt, men har spilt flere konserter i London enn i hjembyen og får snart boltre seg på en av de største scenene i landet. Det er ikke rart at fetterne Olav Brurås Vandvik og Fredrik Bertheussen Brurås var i godt humør da de tok en kaffe med Åsane Tidendes journalist en drøy uke før konserten.

– Dette er stort. Det er helt klart det største som har skjedd i karrieren vår så langt, forteller 22-åringene.

Skrevet låter sammen

Bekreftelsen på oppvarmingsgigen kom for rundt en måned siden, og søndag setter de fem bandmedlemmene seg på flyet til hovedstaden. Mandagens konsert blir ikke det første møtet med de irske guttene i The Script. Ikke bare har de møttes tidligere; de har også skrevet låter sammen. The Well er knyttet til et management i London som har satt dem i kontakt med en av The Scripts produsenter. Også vokalisten Danny O’Donoghue har vært med på flere låtskrivingstreff.

– Han er ekstremt dyktig, og det merkes at han har drevet med dette i mange år. Vi prøver å henge med i svingene så godt vi kan, forteller Brurås med et smil.

Brurås hadde allerede kjøpt billett til konserten da det ble kjent at de skulle få æren av å varme opp.

– Jeg er faktisk ganske fan, og har hørt mye på dem de siste årene. De har mange kule og veldig kjente låter. De solgte faktisk ut O2 Arena i London (20 000 i kapasitet, journ.anm.) to dager på rad, forteller han begeistret.

Forberedt på uoppmerksomhet

Det er ikke til å stikke under en stol at oppvarmingsbandene ikke alltid får publikums fulle oppmerksomhet. Enkelte tilskuere dukker ikke opp før hovedbandet står på scenen, og det kan ellers bli mye støy og prating i tiden som leder opp mot selve konsertstarten. Det er guttene i The Well godt forberedt på.

– Ja, det regner vi med. Det blir nok ikke fullt i salen, og det er derfor vi har et såpass kort show.

Til sammen skal de fremføre fem sanger, og blir stående på scenen i en drøy halvtime. Foruten Seperate Ways, blir de fire resterende sangene som nyheter å regne. I dagene før konserten jobbet de med å lage en slagplan. Når man først står på en scene foran tusenvis av tilskuere, kan det være lurt å planlegge hva som skal bli sagt.

– Det kommer alltid ut noe dumt uansett, ler vokalisten.

Krever ikke mye

Rideren er foreløpig beskjeden. Fem vannflasker er alt guttene krever. Og så blir det noen pils til etter spillejobben. For de fem bandmedlemmene går alltid på scenen i edru tilstand, og det er ikke noe de har tenkt å endre på.

– Det gjør vi for å være 100 prosent klar i toppen, og kunne gi alt. Det skal ikke mange øl til før det er mulig å høre for publikum. Men etterpå ligger vi flat, forteller fetterne leende.

Etter konserten er planen å dra på etterfest med The Script, som forhåpentligvis også inkluderer den britiske rapperen Tinie Tempah.

Til Brighton i mai

Sist gang de spilte konsert i Bergen, solgte de ut Kvarteret. Målet er å få til en ny konsert i Bergen en gang i april. Fansen er i alle fall ivrige etter å få se dem på scenen raskest mulig. 15. mai kommer et nytt høydepunkt til å finne sted, da de sammen med artister som Susanne Sundfør, Aurora Aksnes, Monica Heldal og Vilde Tuv, tar turen til Brighton for festivalen The Great Escape. De fem guttene erkjenner at det er litt spesielt at de har oftere konserter i England enn i Bergen.

– Det har vært helt bevisst. Vi prøver å komme oss ut og få bygget opp noe der borte. Poprock er veldig riktig musikk for London, og det er flere steder å spille på.

I det siste har de jobbet mye med å skrive nye låter. Singelen Seperate Ways var som en ballade å regne; nå er sounden litt mer dansbar og uptempo. De får nok Oslo Spektrum til å bevege seg i takt med musikken.

Av

Martine H. Leknes

Relaterte saker