Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STORSPILTE: Eirik Hornnes var god for et litt rufsete Tertnes-lag i overtidsdramaet mot Bergen Nord.

Drømmer om Brann eller Åsane

– Det hadde vært perfekt å slå ut Os i andre kvalik, og møte Åsane eller Brann i 1. runde, sier Eirik Hornnes etter at Tertnes senket Bergen Nord på overtid i den første NM-kvalifiseringen.

Etter fredagens trekning er det klart at Tertnes skal møte Os i andre kvalifiseringskamp i NM 8. april. Med seier i den kampen er drømmen klar: Tertnes vil møte Åsane eller Brann på Åstveit.

Banens beste

Eirik Hornnes var banens beste mot Bergen Nord, men Thomas Flesland stjal showet i første kvalifiseringskamp til NM da han headet inn 2-1 mot rivalene fra Salhus i lokaloppgjøret, to minutter på overtid.

– Ingen god kamp og vi roter det litt til for oss selv, for jeg føler vi hadde god kontroll lenge. Det viktigste var at vi gikk videre, påpeker Tertnes-talentet Hornnes til Åsane Tidende.

For det var ikke veldig stor forskjell da fjorårets serietreer i 4. divisjon møtte forrige sesongs seriefirer i 3. divisjon til dyst i årets første obligatoriske kamp.

– Vi har røket ut for lag fra lavere divisjoner de to siste årene, både mot NHH og Hovding, så vi visste at det ble tøft mot Bergen Nord.

– Nå er det på tide med en ny 1. runde-kamp i NM. Det begynner å bli lenge siden og vi husker jo hvor gøy det var da Brann kom på besøk for tre, fire år siden.

Da vant rødtrøyene 2-0 foran over nesten 3000 tilskuere på Åstveit.

– Vil bety mye

– Det vil vi oppleve igjen og det vil bety mye for klubben, både når det gjelder inntekter og for oss spillere. Vi skal gjøre alt for å komme oss gjennom neste runde også.

For først må blåtrøyene gjennom en knallhard andre kvalikrunde mot Os.

Hornnes har lenge vært et stort talent på Åstveit og brøt gjennom på A-laget i fjor da han spilte relativt mye. Nå håper han på sitt definitive gjennombrudd.

– Jeg håper jo dette kan bli min gjennombruddsesong, sier han.

Hornnes brente også noen svære sjanser og burde punktert kampen på stillingen 0-1 til gjestene.

– Jeg hadde noen muligheter og burde scoret i dag, innrømmer han.

Flesland vil møte Åsane

Thomas Flesland tar nok en sesong i Tertnes og viste at han kan bli gull verdt for Jan Eivind Brudvik utover sesongen med sin matchvinner-scoring på overtid.

– Jeg får nok ikke tid til å være med for fullt og lever fint med å ha en innbytterrolle i år. Alltid gøy å score, selv om jeg burde gjort det tidligere i kampen, sier han.

– Hvem vil du møte om dere kommer til 1. runde?

– Åsane hadde vært veldig kjekt å møte.

Tertnes åpnet best

Gjestene styrte det meste i Salhus den første halvtimen og Bergen Nord skapte så godt som ingenting.

Det var imidlertid et drømmemål av Jørgen Bjelland som ga Tertnes føringen. Fra 20 meter smalt han inn 0-1 på halv volley via tverligger.

Etter dette var bortelaget klart best og burde økt ledelsen, der Bjelland, Hornnes og Thomas Johannesen var svært sentrale for gjestene.

Strålende Bergen Nord

Etter hvilen kom imidlertid et helt nytt, sultent og aggressivt hjemmelag på banen. Utligningen kom noe tilfeldig, men det var en strøken Bergen Nord-kontring.

Mads Andre Therkelsen ble elegant spilt i gjennom på en touch før han iskaldt satte inn utligningen. Etter dette handlet det meste om vertene og Bergen Nord rystet et rotete Tertnes.

To gigasjanser burde gitt hjemmelaget føringen, men også Tertnes skapte store sjanser til å avgjøre mot slutten. Thomas Flesland misset aleine med Bergen Nord-målvakten to ganger, før han viste sine goalgetter-egenskaper på overtid.

Fra seks meter headet han klinisk inn seiersmålet som hindret ekstraomganger og ga Tertnes en ny cupkamp.

– Store steg

Bergen Nord-trener Vidar Brekke, var uansett godt fornøyd med lagets prestasjon.

– Veldig bittert at vi røk så seint, men jeg er glad for at vi reiste oss mot et så godt lag etter to svake treningskamper. Vi hadde Tertnes på rimelig tynn is lenge, sier han.

– Vi tok et steg i riktig retning og justerte presshøyden som gjorde at vi kom mye bedre med etter pause. Vi har opplevd store cupkamper før, og det er synd at vi er ute av cupen, men det var mye positivt å ta med seg inn mot seriestarten, sier han.

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker