Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TRIVES: Viggo Lynghaug driver outlet i Mjølkeråen. – I begynnelsen omsatte vi for 100 000 kroner per måned, og til sommeren har jeg tro på at vi kan komme opp til 150 000 kroner i månedlig omsetning, sier han til Åsane Tidende. 

Gründer med outlet i Mjølkeråen

Gründeren Viggo Lynghaug startet opp outlet i Mjølkeråen i slutten av november. Da var planen å kun drive den ut 2014, men bedriften ble en større suksess enn forventet. Nå er utsalget permanent.

I slutten av november startet Viggo Lynghaug opp et outlet i gamle Fole tippekiosk i Mjølkeråen.

– En butikk gikk konkurs, og jeg kjøpte opp resten av varene, sier han.

Opprinnelig var planen å kun holde på frem til nyttår.

– Salget gikk veldig greit i starten, og da det nærmet seg jul bestemte jeg meg for å prøve i noen ekstra måneder, forteller gründeren som er bosatt i Glaskaråsen.  

– Konkurransedyktig

Lynghaug sier at det ble litt stillere i butikken på nyåret, men salget tok seg kraftig opp da han begynte å ta inn fiskeutstyr.

– Dette har vært en stor suksess, og butikken er nå etablert på permanent basis, sier han.

Han fremhever at det er mange fiskeinteresserte i bydelen.

– En del av dem har utstyr for flere titalls tusen kroner, sier han.

I tillegg til alt fiskeutstyret er det mulig å få kjøpt alt fra leker, bøker og pyntegjenstander til kjøkkenredskaper, strikkegensere og sko i outlet-butikken i Mjølkeråen. Lynghaug driver outlet-forretningen alene, men får litt hjelp fra venner og familie når det er nødvendig.

– Butikken er liten, og jeg har ikke mulighet til å ha innleid hjelp. I tillegg er husleien rimelig. Dette gjør at jeg har lave faste utgifter, og det gjør bedriften konkurransedyktig, sier han. 

Kjøpmannen mener at outlet-utsalg har blitt populære på grunn av muligheten for kundene til å gjøre gode varp.

– Prismessig er målet å alltid ligge på halv ordinær butikkpris eller lavere. Kvaliteten på produktet er akkurat like god som på det du finner andre steder, sier han til Åsane Tidende.

Tror på økt omsetning

Gründeren sier at det viktigste for ham er å ha en kjekk arbeidsplass, og at driften går rundt.

– Jeg sikter ikke veldig høyt, men ønsker selvsagt å tjene penger, sier han.

Før jul omsatte butikken for nærmere 100 000 kroner i måneden. I tiden etter nyttår ble det noe mindre salg, men da fiskeutstyret kom på plass i butikken økte omsetningen igjen.

– Fiskeutstyr kommer til å være grunnstammen i det vi har i butikken, men vi kommer likevel alltid til å ha et bredt utvalg med alt fra sokker til leker, sier han.

For å tjene enda mer penger har gründeren planer om å doble utvalget på fiskeutstyr.

– Når dette kommer i butikken regner jeg med at salget kommer til å øke ytterligere, og omsetningen kan fort komme opp til 150 000 per måned til sommeren. Klarer jeg å oppnå slike resultater blir jeg strålende fornøyd, avslutter Viggo Lynghaug.  

 

Les hele artikkelen i vår papirutgave.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker