Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Kjetil Knutsen (Foto: Erik Madsen)

Åsane knuste Levanger

Åsane vant fortjent 5-0 over Levanger på Myrdal.

Niklas Lerpold, Rune Gravdal og Joachim Soltvedt scoret målene for Åsane. Levanger bidro med to selvmål. Dermed fikk Åsane en pangstart på sesongen i 1. divisjon. Ettersom Brann spilte 1-1 mot Fredrikstad og Nest-Sotra tapte 2-0 for Bryne, troner Åsane øverst på tabellen og kan kalle seg: Best i by'n!

Etter en nervøs start spilte Åsane seg mer og mer inn i kampen. De møtte store og robuste spillere, og måtte prøve å spille sitt spill. Det lykkes de godt med. Joachim Soltvedt og Senai Hagos var gode på hver sin kant, mens Niklas Lerpold og Håkon Lorentzen rev og slet på topp. 

Bakerst sto Eirik Østgaard godt, og da Jahn-Ove Wiik fant sin plass i midtforsvaret begynte hjemmelaget å finne sin fasong. 

Selv ikke på 3-0 i 2. omgang klarte gjestene å ta grep i kampen. Vi har hele vinteren lurt på hvordan lette og tekniske unggutter fra Åsane ville klare seg mot store og sterke motstandere. Åsane har kun spilt 90 minutter og vi fikk ikke alle svarene i dag. Men noe av bekymringen for fysikken i 1. divisjon kan man kanskje legge bort.

Denne kvelden ble det blomster mot betong, og de oransje rosene fra Åsane danset på gresset, mens gjestene sank lenger og lenger ned i mosen. For en start for Åsane fotball!

– Vi var ikke fem mål bedre enn Levanger, men vi var veldig godt forberedt på denne matchen og jeg synes vi gjør en solid kamp, sier Kjetil Knutsen.

 

 

 

Kampreferatet:

90 + 2 min: 5-0 TIL ÅSANE etter scoring på overtid av Joachim Soltvedt. 

90 To minutter er lagt til. 

83 Åsane bytter. Ut: Senai Hagos og Niklas Lerpold. Inn: Marcus Stueland og Magnus Nyborg.

80 Det er ti minutter igjen og Håkon Lorentzen har masse krefter igjen. Han er aktiv for Åsane nå. 

78 SELVMÅL. Rickard Nilsen var den uheldige, sist på ballen av Åsane-spillerne var Håkon Lorentzen, og Åsane leder 4-0. 

75 Levanger tar ut Ørjan Hopen, setter inn Ivar Sollie Rønning. 

74 Hagos viser seg frem med skudd på volley, ballen går i bue, like over. 

73 Det er vått og mørkt på  Myrdal nå. For Levanger er det helsvart. 

68 Joachim Soltvedt legger inn på bakerste, Senai Hagos dukker opp, men skuddet er for løst. 

65 Jaget mot Åsane-målet lar vente på seg. Det er tungt for de store Levanger-spillerne nå. 

63 Daniel Stensland ut for Levanger, inn Espen Berger.

61 Lerpold skyter fra 20 meter. Ballen går utenfor via en Levanger-forsvarer. Corneren resulterer ikke i noe. 

54 Åsanes mottrekk er teknikk og presisjon. De prøver å spille fotball i regnværet på Myrdal. Gjestene er ikke spesielt farlige så langt. 

51 «Dørvaktene» fra Levanger bruker fysikken sin for alt den er verdt, og setter Åsane under press. Eirik Østgaard har også fysikken i orden og er god i Åsane-målet. 

49 Corner til Levanger. Tom Erik Nordberg rager høyest og er nær ved å redusere for gjestene. 

46 2. omgang er i gang. Åsane fortsetter med de samme elleve. Speaker melder om like over tusen tilskuere.

 

45 Da er det pause på Myrdal, og Åsane leder fortjent 3-0. Det er vanskelig å peke ut Åsanes beste spiller i den første omgangen, men Jahn-Ove Wiiks innsats har vært meget god. Nykommerne Senai Hagos og Joachim Soltvedt har også klart seg bra. 

39 MÅL! Rune Gravdal scorer og sender Åsane opp i en fortjent 3-0-ledelse. 

38 SELVMÅL! 2-0 til Åsane. 

35 Håkon Lorentzen vil mye, men har tre mann på seg hver gang oppspillene kommer. Så langt har han ikke fått vist seg frem. 

30 Da har lagene spilt i en halv time, og Levanger har produsert én sjanse, Åsane to.

28 Jahn-Ove Wiik med en herlig oppløping av Levangers tidligere Lokeren-proff, Vegard Braaten. Wiik har fått tilbake kapteinsrollen nå, og stortrives på Myrdal-gresset. 

24 Ren gjetning fra presseboksen: Over tusen mennesker på Myrdal i dag. De ser fremdeles et hjemmelag som har et lite overtak på gjestene. 

18 Duré bæres av banen og det kan se ut som om det er kneskaden som er slått opp igjen. Det er ikke bra ut for stopperen. Åsane er best nå, og har ristet av seg noe av nervene.

15 Stian Nygard er igjennom, kaster seg frem og er nær ved å kjempe inn 2-0. Det var forøvrig Martin Ueland som sto for forarbeidet på 1-0-scoringen til Lerpold.

14 SCORING ÅSANE: Niklas Lerpold!

13 Jahn-Ove Wiik kommer inn for en skadet Duré. 

8 Kevin Duré nede for telling. Den skadeplagede stopperen ser ikke ut til å kunne fortsette.

6 Heading fra gjestene, praktredning av Østgaard. Åsane lever farlig. 

5 Nervøse åpningsminutter. Levanger med langt innkast, Åsane får klarert, Levanger biter seg fast og sender avgårde et løst skudd, uten problemer for Eirik Østgaard. 

2 min: Kampen er i gang på Myrdal. Åsane går direkte i angrep.

 

 

 

 

 

 

Åsanes lagoppstilling: Eirik Østgaard, Rune Gravdal, Kevin Duré (Jahn Ove Wiik fra 10.), Eirik Wollen-Steen, Martin Ueland, Senai Hagos, Vegard Leikvoll Moberg, Stian Nygard, Joachim Soltvedt, Niklas Lerpold, Håkon Lorentzen. 

 

 

 

 

Av

Ove Landro

Relaterte saker