Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FREDAGSGJESTEN: Kjersti Sandnes Jørgensen.

På polet

Det er mulig jeg er blitt eldre. Øynene mine vil plutselig ha briller. De blånekter å lese liten skrift, og lar meg justere teksten frem og tilbake før jeg kan lese en bokstav. Knærne vil ha fornuftige sko, ellers protesterer de, begynner å knirke.

Huden – hvorfor sitter ikke huden fast lenger? Den er plutselig blitt så vimsete. Jeg tør knapt veive med armene mer.

Magen – hva skjedde med magen? Ligner den virkelig en muffin? Men hvis alternativet var en cupcake, foretrekker jeg faktisk muffin. Håret. Nei! La oss ikke snakke om håret! Det orker jeg bare ikke.

Jeg var på polet her hin dagen for å kjøpe eggelikør til å dynke en kake med, jeg skulle lage hvit dame. 

Siden jeg var i siget, spurte jeg en ansatt om flere kake-dynke-tips, og kom derfor i kassen med en flaske eggelikør, og en flaske Madeira.

Da jeg skulle betale, kikket damen litt ekstra på meg, og jeg kjente det ilte til i mellomgulvet. Skulle hun spørre etter legitimasjon?

Jeg visste jeg så litt ungdommelig ut, der jeg sto i en moderne, litt slitt, dongeribukse med hull, rosa stillongs under. Stillongs, ja. For selv om jeg er ung og ungdommelig, så er jeg veldig redd for å fryse. Stor svart jakke, som jeg har overtatt av en av guttene mine. Fin å kjøre scooter med, og litt ungdommelig. Et gult sjal i halsen. Håret var nyvasket, luggen glattet og «stylet» med oljer og andre remedier. Jeg mente selv jeg så litt ungdommelig ut.

Så da jeg merket at damen så litt ekstra på meg, dyttet jeg hodet mitt ned i portemone’n og fiklet litt ekstra med femhundrelappen.

Jeg tenkte da, at når hun ikke fikk se ansiktet mitt så godt, og når hun trodde jeg prøvde å skjule meg, så ville hun spørre etter legitimasjon.

Jeg frydet meg litt der jeg sto og ventet. Dette skulle bli noe å blogge om; spurt etter leg. når man er over 40.

Men det var før damen i kassen kvekket:

«Det blir 264 kroner, skal du ha pose?»

Jeg kjente skuffelsen bre seg i kroppen. Jeg betalte, og forlot polet, litt slukøret.

Etterpå, på veien hjem, begynte jeg å tenke. Altså, du har en dame på polet, som kommer i kassen med en flaske eggelikør og en flaske Madeira, når hun skal betale, tar hun frem portemone’n sin og blir stående og grave nedi den, etter kontanter og småpenger!

Og dette mennesket tror jeg altså skal bli spurt om legitimasjon? Av og til lurer jeg litt på hva som foregår inne i mitt hode.

Men neste gang – neste gang skal jeg kjøpe Smirnoff  ice, betale med kort og tygge frenetisk på tyggis.....hah!

Ha en ungdommelig dag! 

 

Relaterte saker