Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VÆRT SAVNET: Hypermarkedsjef Gjertrud Botnen Aalmo og senterleder Jeanette Heggland har lenge ønsket Post i butikk på Coop Obs. Nå gleder de seg over å kunne tilby kundene en ekstra service fra og med 9. juni.

Horisont får Post i butikk

Det har vært jevn etterspørsel etter posttilgang på Horisont siden åpningen i november. Nå kan senterleder og hypermarkedsjef i Coop Obs røpe at posten blir tilgjengelig fra og med 9. juni når de overtar driften fra Kiwi på Mjølkeråen.

Hypermarkedsjef Gjertrud Botnen Aalmo var i godt humør da hun møtte Åsane Tidendes utsendte foran en travel butikk fredag ettermiddag. Helgehandelen så ut til å være i full sving, og fra sommeren av kan det hende at trafikken på Coop Obs øker betraktelig. Da vil Post i butikk (Pib) være på plass i de over 5299 kvadratmeterne. Den endelige bekreftelsen kom like før påske, og planleggingen er allerede i gang.

– Posten kommer til å bli plassert ved kundeinfoen, og både Postens og Coop Obs’ arkitekter holder på å tegne og planlegge. Dette er en veldig gledelig nyhet for oss, for dette har vi vært på hugget etter lenge, forteller Aalmo.

Interesse fra start

Både Horisont og Coop Obs har vært interessert i Post i butikk fra starten av, men fikk et skriftlig nei fra Posten på grunn av de allerede etablerte Pib-ene i området. Nå har situasjonen endret seg. Pib-en som blir oppført på senteret erstatter den som i dag finnes på Kiwi på Mjølkeråen. Avtalen mellom Posten og Kiwi går ut 1. juli, og ingen av butikkene i nærområdet meldte sin interesse i anbudskonkurransen. Dermed satte Posten i gang en lokal konkurranse, hvor Coop Obs på Horisont ble tildelt Post i butikk.

– Det innebærer at de som i dag benytter seg av Post i butikk på Mjølkeråen må til Horisont for å hente sine registrerte sendinger. De som flytter inn i leiligheter over Horisont vil kunne sende brev og benytte seg av Postens tjenester, men må fremdeles hente pakker på Pib-en de i dag er tilknyttet til, forteller distriktssjef i Posten, Ann Helen Eide Helland.

– Vi har åtte ansatte som nå gleder seg til å få opplæring og få ta fatt på nye spennende arbeidsoppgaver, forteller Aalmo.

Mange av senterets besøkende har etterspurt de røde postkassene, og de ansatte ved Coop-butikken har fått mange henvendelser fra nysgjerrige kunder.

– Det som er positivt er at vi holder åpent lengre enn senteret; til klokken 22 på hverdagene og klokken 20 på lørdager, så da er det omtrent bare på natten man ikke har tilgang til posten, forteller Aalmo med et smil.

Positivt for området

Senterleder Jeanette Heggland er også fornøyd med nyheten.

– Vi er veldig glade. Tilgang til posten er noe som har vært savnet, og dette er positivt for både senteret og området rundt. Jeg må utrette en takk til Coop for den jobben de har gjort.

– Det er ikke alle som vet hvilken jobb som ligger bak, avslutter Aalmo.

Av

Martine H. Leknes

Relaterte saker