Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLARE FOR KAMP: Åsane fotball damer er klare for sesongstart. I morgen møter de Fart på Myrdal gress. Bak: Bjarte Christensen (assistenttrener), Arne Hitland (lagleder), Ingrid Austevoll, Julie Vik, Siri Heimli Jokstad, Helene Magnussen, Marielle A. Tøsse, Synne Brudvik, Solveig Endresen, Katrine Nyland Aakvik, Martine Wolff Nesse og Andreas Sundsbø (trener). Foran: Sandra Aune Sletten, Sofie Tunes, Johanne Lynngård, Karen Hallingstad, Silje Karin Hatland, Malin Hellebø Larsen, Stine Rygel, Ragnhild Ertesvåg og Emilie Heggernes Olsen.  (Ikke til stede: Tea Berteig, Maren Øydna og Sigrid Johansen)

– Stiller bedre rustet enn i fjor

På lørdag starter sesongen for Åsane fotball damer med hjemmeoppgjør mot Fart. – I år stiller vi bedre rustet til sesongstart enn i fjor. Vi er bedre trent, og resultatene fra treningskampene lover bra, sier Stine Rygel.

Stine Rygel, Martine Wolff Nesse og Ragnhild Ertesvåg er fornøyde med sesongoppkjøringen til Åsane fotball damer.

– Vi er et bedre trent lag enn det vi var på samme tid i fjor, sier Rygel. 

Nesse og Ertesvåg trekker også frem gode resultater fra treningskampene nå i vinter. Oransjetrøyene har blant annet slått Kaupanger 4-2, Arna-Bjørnar 4-1 og Fana 5-1.

– Dette er resultater som lover veldig bra, sier spillerne med et smil. 

Sterkere konkurranse

Troppen har også blitt betydelig utvidet siden i fjor. Da var det rundt 15 spillere knyttet til A-laget, mens nå består troppen av 21 spillesugne jenter.

– Nivået i gruppen er også ganske jevnt, og det er blitt hardere konkurranse om plassene på laget, forteller Rygel. 

Spillerne synes det er positivt.

– Ja, det er bra for utviklingen vår. Det innebærer at vi må gi absolutt alt i hver eneste økt dersom vi ønsker å få spille kamper, sier Nesse.

Åsane fotball damer har fått nytt trenerteam siden forrige sesong. Andreas Sundsbø er hovedtrener, og han har med seg Bjarte Christensen som assistent. Begge kommer fra Arna-Bjørnar sitt herrelag. Trenerteamet er fornøyd med at troppen er forsterket.

– Nå er vi godt dekket på alle plasser, og jentene må derfor jobbe enda hardere enn tidligere for å få en plass i startelleveren, sier Sundsbø.

Sikter mot øvre halvdel

Både trenerteamet og spillerne er enige om at målsettingen for årets sesong er å havne på øvre halvdel av tabellen i 1. divisjon. I fjor endte de oransjekledde på 10. plass etter å ha kjempet i nedrykksstriden på slutten av sesongen.

– I år har vi høyere målsetting enn fjorårets resultat. Vi har ikke satt de helt konkrete ambisjonene våre ennå, men vi sikter helt klart mot den øvre halvdelen av tabellen, sier Sundsbø og legger til:  

– Klubben havnet langt nede på listen i fjor, og vi må nå ta det gradvis oppover. Vi får eventuelt justere ambisjonsnivået til sommeren utfra prestasjonene i vårsesongen, sier han til Åsane Tidende.

Stine Rygel er enig.

– Endelig målsetting er ikke klar ennå, men vi skal i alle fall på opp på øvre halvdel av tabellen i år. Det tror jeg at alle i klubben er enige om, sier hun og får samtykkende nikk fra lagvenninnene.

Tøffere og bedre kondis

I sesongoppkjøringen har trenerteamet til Åsane fotball damer blant annet fokusert på å få spillerne til å bli tøffere i dueller.

– Gruppen har selv gitt utrykk for at de ville ha mer trøkk i laget. I tillegg synes de at løpskapasiteten deres var for svak på slutten av fjorårets sesong. Dette har vi også jobbet med i oppkjøringen, sier Sundsbø.

Han føler at laget har utviklet seg siden han overtok trenerjobben i Åsane fotball damer i januar.

– Vi har fått mer struktur i laget, og spillerne jobber bedre defensivt. Samtidig er det absolutt mer å gå på ennå, og det jobber vi videre med på treningene, sier Sundsbø.

Rygel og Ertesvåg forteller at de har hatt harde treningsøkter nå i vinter.

– Dette har gjort at vi har fått bedre kondisjon. I tillegg har vi blitt sterkere og tøffere på banen, sier spillerne.

Viktig treningsleir

Klubben har nylig vært på treningsleir i Tyrkia, og Sundsbø er fornøyd med oppholdet.

– Nesten alle i troppen var med på turen. Vi fikk trent godt. I tillegg fikk vi en bra kamp mot Lillestrøm 2 der vi vant 3-1, forteller Åsane-treneren. 

Han fremhever også viktigheten av å få samlet hele gjengen til trening, samtaler og møter.

– Her hjemme har alle sitt med skole og jobb utenom fotballen. I Tyrkia var alt fokus rettet mot laget, og det har stor betydning å få en slik uke inn mot sesongstart, sier han til Åsane Tidende.

I troppen som består av 21 spillere er det nå to som er ute med skade. Sigrid Johansen har fått en smell i kneet, mens Maren Øydna sliter med en akilles.

– Maren er dessverre trolig ute hele vårsesongen, sier Sundsbø.

Trenerteamet har likevel en stor tropp å velge fra til kampene.

– Ja, det blir en skikkelig fight for å få spilletid. Jeg håper at konkurransen trigger spillerne. Det er en ganske jevn gruppe, og startelleveren har jeg vært usikker på nesten helt inn mot morgendagens seriestart, innrømmer Sundsbø. 

Kjenner ikke motstanderne

Sundsbø forteller at han ikke har oversikt over hvordan Åsane ligger an i forhold til konkurrentene i 1. divisjon.

– Vi tenker uansett først og fremst på oss selv. Det er viktig at vi har tro på egne ferdigheter, og så må vi gjøre endringer underveis i oppgjørene dersom det viser seg å bli nødvendig, sier treneren.  

Nå venter altså seriestart mot Fart på Myrdal gress i morgen klokken 14.00.

– Vi gleder oss til å komme i gang med alvoret, og håper at det stiller en del folk på tribunen i morgen. Det betyr mye å ha støtte fra sidelinjen, sier Sundsbø.

Spillerne er også kampklare.

– Det blir kjekt å starte sesongen. Vi har vunnet de fleste treningskampene, og det gir selvtillit, sier Nesse.

– Samtidig er det viktig at vi ikke blir for høye på oss selv. Det er harde kamper som venter i serien, legger Rygel til.  

Åsane-damene tror at det kan bli et jevnt oppgjør i morgen.

– Vi tapte 3-0 da vi møtte dem i oktober. Nå går vi selvsagt for å revansjere nederlaget, og å starte sesongen med tre poeng, avslutter Stine Rygel. 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker