Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SOLTVEDT I STORFORM: Joachim Soltvedt (t.v.)har fått mye å juble for i sin første Åsane-sesong og ble matchvinner mot Kristiansund etter sin tredje scoring på tre kamper. (Arkivfoto)

Super-Soltvedt

– Han har tatt store steg på kort tid, sier Kjetil Knutsen om sin nye juvel. Joachim Soltvedt ble matchvinner for andre gang på rad da Åsane forsvarte serieledelsen.

Åsane reiste til Kristiansund som serieleder og hentet med seg tre imponerende bortepoeng fra Romsdal i 0-1-seieren. 

Dermed topper de oransje tabellen, står med full pott og 9-2 i målforskjell etter sin tredje strake seier. Den tidligere Lyngbø- og Brann 2-spilleren Joachim Soltvedt, ble matchvinner med sitt tredje mål på like mange kamper.

– Nå er jeg veldig glad, både personlig og på lagets vegne. Dette var en veldig god bortekamp og vi leverte et sterkt resultat, sier Soltvedt til Åsane Tidende.

Han legger til:

– Vi har overrasket mange og skal fortsette med det. Nå har vi fått en perfekt start på sesongen.

Det tidligere Brann-talentet var langt i fra selvskreven i førsteelleveren før seriepremiæren mot Levanger, med knallhard konkurranse fra både Marcus Stueland og Damian Sanchez Olsen.

Ikke forventet

Så langt har 20- åringen henvist dem begge til benken i alle kampene og levert varene i sin debutsesong. 

– Når jeg kom til klubben var jeg innstilt på en konkurransesituasjon og forventet ikke å gå rett inn i laget. Nå har jeg fått sjansen og føler at jeg har tatt vare på mulighetene.

– Vi har en utrolig sterk tropp og mange som banker på døren, så det gjelder å fortsette å prestere som jeg har gjort, sier han.

Kjetil Knutsen er naturlig nok fornøyd med det nykommeren fra Laksevåg har prestert.

– Han har tatt store steg på kort tid. Han kom som en 2. divisjonsspiller og er nå en 1. divisjonsspiller. Vi har hele tiden hatt stor tro på Joachim, og han har levert veldig bra.

– Nå går vi inn i en tøff periode med mange kamper på kort tid. Da vil jeg nok i større grad bruke hele stallen, fortsetter han.

– Vant fortjent

Knutsen oppsummerer kampen i Kristiansund slik.

– De angrep med mange folk og trøkket oss de første 20 minuttene. Etter dette synes jeg vi var gode og tok mer og mer over. 

– De la om litt i pausen til litt andre typer på kantene og vi fikk litt trøbbel, og så ble det til slutt en krig, slik som mot Nest-Sotra. De flyttet opp midtstoppere, men vi stod godt og viste igjen at vi takler å møte fysisk sterke lag.

Åsane vant sjansestatistikken og skapte nok sjanser til å punktere kampen.

– Vi hadde de største sjansene, blant annet et tverliggerforsøk fra Niklas Lerpold, og vi føler at det ble en fortjent seier, påpeker han.

– Bortsett fra på keeperplassen har du stilt et uendret lag i alle kampene. Hvor godt har det laget fungert?

– Veldig godt. Og de som har fått sjansen har prestert bra. 

Moberg: – Fantastisk

Vegard L. Moberg spilte 90 minutter sentralt for Åsane.

– Det er deilig og helt fantastisk nå. Vi begynner virkelig å få troen på oss selv, og i denne kampen spesielt etter at vi tok ledelsen. Da åpnet det seg litt og vi slapp oss ned og spilte fotball.

– Vi kriget bra og er veldig fornøyd med å hente tre poeng fra en så vanskelig bane. Dette laget har prestert godt, men det er så jevn konkurranse om plassene at alle 23 i troppen like gjerne kunne startet mot Kristiansund, fortsetter den robuste osingen. 

Nå vil han at suksessen skal fortsette for laget fra Myrdal.

– Det har aldri vært gøyere å spille for Åsane, og det er bare å holde fokus og hente flere poeng utover. De ni poengene vi har fått nå kan ingen ta fra oss.

– Vi vet hvor godt lag vi har, og nå har vi også vist at vi takler det fysiske nivået i divisjonen. Nå gleder vi oss til Bryne kommer, sier Moberg.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Kristiansund – Åsane 0-1 (0-1)

1. divisjon menn, Kristiansund stadion

Mål:

0-1: Joachim Soltvedt (33.)

Åsane: Eirik Østgård, Martin Ueland, Jahn-Ove Wiik, Eirik Wollen Steen, Vegard L. Moberg, Stian Nygard (Kristoffer Nesse Stephensen fra 46.) Senai Hagos, Joachim Soltvedt, Niklas Lerpold (Magnus Nyborg fra 80.) Håkon Lorentzen (Simen Lassen 70.) .

Relaterte saker