Lokalavis for Åsane og omegn!
  • HELT SJEF: I en alder av 26 år, har Mats Wickmann gjort stor suksess innen salg. Så gjenstår det å se om han blir vinneren av arbeidslivsprisen Helt sjef. – Jeg er mest stolt av at jeg har vært med på å utvikle mennesker og skapt arbeidsplasser. 

– Legg frykten for det ukjente til side

På under tre år har Mats Wickmann, en 26-årig gründer fra Mjølkeråen, fått det selvskapte selskapet Swaa AS til å bli en av landets mest ledende bedrifter innen salg. Nå er han én av 10 finalister i arbeidslivsprisen Helt sjef.

I de verneverdige Sandviksbodene, hvor det før var blant annet slaktehus og kvegtorvanlegg, holder nå salgsorganisasjonen Swaa AS til. Helt nøyaktig er adressen Sandviksbodene 1b, og i rommet der selgere i dag sitter ved dataskjermene sine, pleide dyr å henge fra taket, klar for å bli skåret opp. Det er derimot lite som minner om den historiske hengehallen i dag. Lokalene er stilrene og profesjonelle, med velplasserte hint av logofargene lilla og grå. Wickmann tar Åsane Tidendes journalist på omvisning, og forklarer hva som snart skal komme på plass av interiør og rekvisitter. Det er bare to uker siden selskapet flyttet inn, og målet er å skape en trivelig og kunnskapsrik arbeidsplass der kreativiteten kan blomstre.

– Gratulerer med nominasjonen til Helf sjef.

– Tusen takk. Det er veldig kjekt og stor stas å bli nominert. Gøy at juryen plukket meg ut til topp 20, og at jeg har blitt stemt frem som finalist. Det som har varmest mest er de som har tatt seg tid til å skrive hvorfor de har stemt på meg. Det setter jeg stor pris på, forteller åsabuen med et smil.

Stolt av oppdragsgiverne

Vi må spole tilbake til 2007, året da Wickmann var ferdig på Åsane gymnas. For hva er bakgrunnen til en mann som i en alder av 26 år har startet hele seks suksessfulle selskaper?

– Siste året av videregående jobbet jeg så å si fulltid som selger for selskapet som solgte for Canal Digital. Fem år senere ble jeg spurt om å starte for meg selv, og det ble starten på Swaa. I tillegg til meg selv, var det to andre ansatte.

Det begynte med mormorens nedrøykte bil og hjemmekontor på hemsen i en leilighet på Danmarksplass. Tre år og 110 ansatte senere, har Swaa tre kontor på landsbasis. I tillegg til hovedkontoret i Bergen, er selskapet lokalisert i Oslo og i Tønsberg. Per i dag selger selskapet tjenester fra storaktører som Canal Digital, Telenor, Tryg, Nordea og Fjordkraft.

– Det har vært en kjempespennende reise, og jeg er stolt over oppdragsgiverne våre. Hvis vi ikke hadde hatt gode produkter å selge, ville ikke Swaa vært der vi er i dag. Etter hvert fikk vi også lyst til å selge et eget produkt, og sammen med Harald Aalvik og Lasse Smedsvig, som begge var ansatt i Swaa, startet vi Adams Matkasse.

De brukte sin direktesalgserfaring til å differensiere Adams Matkasse fra lignende leverandører, noe som bidro til den raske veksten.

– Harald, Lasse og Adam har nå hoveddriften av Adams Matkasse, og dette har gitt meg muligheten til å ta salgskonseptet videre. Det er jeg veldig takknemlig for.

Startet bemanningsbyrå

Fra 7,8 millioner i 2013, forventer Adams Matkasse å få inn over 400 millioner i år. Og historien stopper ikke der. For omtrent et år siden fikk Wickmann ordnet en franchiseavtale med Tryg og Nordea, sammen med Roy Stamnes. Det ble starten på Swaa Forsikring, hvor det i dag jobber ti ansatte. I tillegg har han startet bemanningsbyrået Standout.

– Utfordringen er å rekruttere nye, gode selgere. Vi prøvde ut flere bemanningsbyrå, men følte ikke vi fikk den ekspertisen vi ønsket. Derfor startet vi Standout, som skal rekruttere nye selgere. Det har bare vart i to måneder, men har allerede blitt en kjempesuksess.

Det er lett å bli imponert når 26-åringen forteller om oppstarten til de ulike bedriftene.

– Det er først når man snakker om det, at man skjønner hvor mye man faktisk har vært med på, smiler Wickmann.

Skal være størst

I lokalene i Sandviksbodene er summingen høy, og arbeidsmiljøet ungt. Her jobber både selgere og administrasjonen til Swaa og Standout.

– Man skal trives på jobb, og vi er opptatt av et godt arbeidsmiljø. Jeg har vært ansatt steder hvor miljøet har vært bra, og steder hvor det ikke har vært så bra. I en bedrift som Swaa, lever vi av fornøyde ansatte. Viser du de ansatte at de kan utgjøre en forskjell, så vil de utgjøre en forskjell.

– Hva er du mest stolt av så langt?

– Jeg er mest stolt av at jeg har vært med på utvikle mennesker og skapt arbeidsplasser. Å gå fra å være et bergensbasert selskap til å bli nasjonalt har vært tøft. Da må man delegere ansvar, og det er viktig å ha tillit. Jeg har vært i bransjen i ti år, og jeg har selv vært i feltet. Dermed kan jeg lettere sette meg inn i hvordan selgerne og teamlederne har det. Jeg pleier å si at ett år med direkte salg tilsvarer fem år på skolen.

Mye er allerede oppnådd, men Wickmann er fremdeles sulten.

– Vi skal bli en soleklar nummer 1, og være størst i Norge på direktesalg.

Mer livsstil enn jobb

Nå er han, som nevnt, en av finalistene til arbeidslivsprisen Helt sjef. Den deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år, og har som mål å løfte frem dyktige ungdommer som viser innsatsvilje og engasjement utover det vanlige. De ti som fikk flest stemmer kom til finalen, og en jury bestående av seks personer fra norsk næringsliv vil kåre vinneren. Premien er 20 000 kroner og en egen ledercoach i ett år.

Som gründer finnes ikke de tradisjonelle 37,5 timers arbeidsukene, men det har heller aldri vært et utfordring.

– Det er mer en livsstil enn jobb. Jeg liker å være med kollegaene mine, og vi har blitt en stor vennegjeng. Jeg prøver å bli mer bevisst på å koble av når jeg kommer hjem, og jeg prøver å strukturere arbeidsdagene slik at jeg kan gå hjem rundt klokken 17 og 18, i stedet for klokken 21.

Wickmann bor i Morvik med samboeren sin, og roser henne både for tålmodigheten og innsatsviljen.

– Min forlovede og jeg har vært sammen i elleve år, og jeg er veldig heldig som har en så støttende og forståelsesfull kjæreste. Hun har vært til stor hjelp under startfasen.

– Hva gjør du på fritiden?

– Jeg er en familie- og vennegutt, så jeg prøver å sette av mer tid til å være med dem. Ellers er jeg veldig glad i fotball, og følger Liverpool tett.

Legg frykten til side

– Til slutt: hva er ditt beste råd til håpefulle gründere som befinner seg i startfasen?

– Mitt beste råd er å tørre å gå aktivt ut for å selge konseptet sitt, enten det er et produkt eller en tjeneste. Ikke vent på at kundene kommer til deg. Det er også viktig å legge frykten for det ukjente og tøffe til side, og omringe seg med mennesker man trives med, som komplementerer deg, avslutter Mats Wickmann. 

Av

Martine H. Leknes

Helt sjef

* McDonalds og yrkesorganisasjonen Lederne gir for tredje år ut prisen «Helt Sjef».

* Prisen går til en yrkesaktiv person under 30 år som er et inspirerende og initiativrikt lederemne.

* Målet med Helt sjef er å sette fokus på dyktig ungdom som ønsker å ta aktiv del i arbeidslivet og ha lederansvar.

* Vinneren får 20.000 NOK til sin drømmereise, coaching i et år av den anerkjente ledercoachen Alf Inge Stiansen, og et valgfritt kurs i regi av Lederne.

* Vinner av Helt sjef 2014 ble hotelldirektør ved Gloppen Hotell, Preben Moen. I 2013 vant gründer og eieren av Landsbybakern på Dokka, Kim Aleksander Larsen Røbergshagen.

Relaterte saker