Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ENDELIG: Etter nesten to måneders måltørke løsnet det for Håkon Lorentzen. Nå er han klar til byderbyet mot Brann på søndag.

     

– Viktig for selvtilliten

– Det står skrevet i stjernene at Håkon også scorer mot Brann på søndag, sier Vegard L. Moberg etter at spissen endelig fant nettmaskene igjen i NM.

For 17-åringen fra Fyllingsdalen hadde ikke scoret siden 2-2-kampen mot Bryne 26. april før han gjorde ett av målene i den råsterke 0-2-seieren borte mot Ranheim.

Magnus Nyborg trygget seieren like før slutt, og Åsane avanserte til cupens 4. runde for første gang.

Godt

– Veldig godt med en seier igjen. Det er lenge siden sist nå og dette trengte vi. Vi gjorde ingen god kamp, men har hatt en fin stigning i det siste og fikk betalt.

– Cupen betyr mye for oss og nå håper vi å nå så langt som mulig. Det hadde vært gøy å fått et skikkelig storlag til Myrdal i neste runde, men vi ønsker å nå lenger, fortsetter Lorentzen.

– Hvor godt var det å endelig gjøre mål igjen, Håkon?

– Veldig viktig for selvtilliten og rett og slett ufattelig godt. Det har blitt en stund siden sist, så det var på tide, forklarer den innleide Brann-spissen.

På søndag møter han altså klubben han leies ut fra. Den forløsende scoringen kunne med andre ord ikke kommet på et bedre tidspunkt.

Konge

– Helt konge. Vi gleder oss til søndag, og det blir utrolig viktig å bygge videre på denne seieren. Vi vet at vi kan og det hjelper å få resultater.

Vegard Leikvoll Moberg var svært lettet etter cupavansement og klubbens første seier siden Kristiansund ble slått 19. april i Romsdal.

– Jeg merket det i garderoben etter kampen at det var noe spesielt med seier igjen etter en så tøff periode. Vi kjempet godt og kriget inn til siste slutt.

– Utrolig godt med denne seieren i lommen inn mot Brann-kampen på søndag. Greit nok, å møte Brann gir oss en gratis motivasjon, og vi kommer til å løpe ræven av oss uansett, men for selvtilliten og troen var det herlig å endelig få et resultat, påpeker osingen.

Av dagens Åsane-spillere er det kun Kristoffer Nesse Stephensen og Senai Hagos som har opplevd en 4. runde-kamp før. Moberg er ikke tilfreds.

– Vi har jo sett at Hødd og Follo har kommet langt og vunnet NM i løpet av de siste årene. Hvor langt kan dere nå?

– Alt er mulig og nå kan vi jo trekke hvem som helst i neste runde. Vi håper å få et lag som er mest mulig overkommelig, for målsettingen er å kommet lengst mulig.

– Rett vei

 Vi er på rett vei nå, sier han.

– Hvor viktig var det for Håkon å score mål igjen?

– Veldig viktig. Han har vært veldig god for oss og fortjente en scoring. Nå er han i gang, og det står jo skrevet i stjernene at han også kommer til å score mot Brann på søndag, smiler han.

Det var et effektiv Åsane som reiste til Trøndelag onsdag kveld. Den tidligere Rosenborg-spilleren Jo Sondre Aas burde sendt vertene i føringen tidlig, men tverrligger hindret marerittstart for de oransje.

Samme mann fikk en ny stor sjanse like etter, men en god Martin Sanchez Olsen i Åsane-buret fikk avverget og laget fra Myrdal skulle slå nådeløst tilbake.

Et Joachim Soltvedt-frispark forsvant gjennom hele feltet før ballen falt ned i beina hos Lorentzen. På bakerste stolpe viste unggutten målteft og ga gjestene ufortjent føringen.

Brann-talentet skulle få en gigantisk mulighet like etter, men sklidde i medtaket på vei aleine med Ranheim-målvakten.

Kjetil Knutsens mannskap gikk til pause med en knepen ledelse i Ranheim.

Etter hvilen lå Åsane seg dypere og skapte noen store sjanser. Magnus Nyborg burde doblet, men det skulle bli nervepirrende sluttminutter.

Ranheim skapte sjanser og Åsane var farlige på kontringer.

Nyborgs første

Så skulle Magnus Nyborg få sin revansje og sitt første mål for sesongen.

Et håpløst tilbakespill fra Ranheim-stopperen ga Magnus Nyborg ballen på et sølvfat. Aleine med Barli gjorde han enkelt 0-2, og Åsane spikret videre avansement.

Til helgen venter seriekamp hvor Åsane i likhet med Brann trenger poeng.

Toppscorer Niklas Lerpold har slitt med sykdom den siste tiden, men ventes klar til helgens møte med rødtrøyene. 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Ranheim – Åsane 0-2 (0-1)

3. runde NM, menn, DNB arena.

Mål:

0-1: Håkon Lorentzen (24.)

0-2: Magnus Nyborg (86.)

Åsane: Martin Sanchez Olsen, Rune Gravdal, Jahn-Ove Wiik, Eirik Wollen Steen, Martin Ueland, Senai Hagos (Joachim Raknes fra 86.) Kristoffer Nesse Stephensen (Damian Sanchez Olsen fra 82.) Vegard L. Moberg, Joachim Soltvedt, Magnus Nyborg, Håkon Lorentzen (Erlend Grov fra 64.). 

Relaterte saker