Lokalavis for Åsane og omegn!
  • EN DRØM: – Bare det å få kjøre i X Games har  vært en drøm i mange år, sier Andreas Bakkerud, som tok seg til finalen i X Games i Austin Texas. Han var strålende fornøyd med 5. plass. 

Fikk Amerika-drømmen oppfylt

Andreas Bakkerud tok seg til finalen i X Games i Austin Texas, og kjempet med alt han hadde for å ta en medalje. Det endte med en smell i betongveggen, og en femteplass til slutt for åsabuen som allikevel var strålende fornøyd.

– Det å kjøre her var som de sier i USA: «Awesome!» Jeg ville gjerne vinne, men det var knallhard fight på første runde, og da jeg prøve meg på en luke opp på andreplassen, ble det for trangt og jeg gikk i veggen på innsiden.

Bakkerud kvalifiserte seg til  en meget sterk andre startposisjon i finalen.

Store navn

X-Games-navn som Ken Block, Travis Pastrana og Buckey Lasek var allerede ute, og Bakkerud hadde sikte innstilt på medalje. Det ble en knallhard kamp fra første tusendel, og ut på den andre runden var Andreas oppe og kjempet om en 2. plass; han hadde helt klart større fart.

Bakkerud fikk en åpning for å avansere på innsiden, men i en X Games-finale kjemper alle hardt for å komme seg fram, og Andreas ble fanget på innsiden, og fikk sitt venstre forhjul presset mot betongveggen og curbs. Dette resulterte i ødelagt forstilling, og til slutt en 5. plass.

– Det er klart jeg kunne holdt hodet kaldt og holdt meg bak lengre, men det støvet vanvittig og sikten var null. Det var viktig på de første rundene å komme seg fram for ikke å tape for mye til de som var i ledelsen. Dessverre ble det brutt, men jeg er likevel fornøyd med femteplassen, sier Bakkerud og innrømmer at det var stort bare å få være med.

En drøm

– Bare det å få kjøre i X Games har  vært en drøm i mange år. Da det plutselig nå ble en mulighet var jeg innstilt på å gripe den Det å komme hit til Austin i Texas, og få utdelt kortet som «athlete» i X Games var helt uvirkelig, smiler han.

– Rundt meg er alle de actionsport-stjernene som jeg bare har hørt om. Rallycross er bare en del av dette enorme sirkuset – men vi får utrolig mye oppmerksomhet, da bilene og sporten er ekstrem.  X Games er kun for inviterte utøvere,og dermed er det bare de beste av de beste som stiller til start, forteller den blide bergenseren stolt.

TV-kanalen ESPN står bak X Games-sirkuset og sendte direkte til millioner av tilskuere verden over. X Games er kjent som ekstremsportens olympiske leker, og samler utøvere i alt fra Motocross til BMX, skateboard og rallycross. Arenaene for alle sporter bygges opp kun for X Games på Circuit of the Americas (COTA), samme arena som det kjøres F1 på i USA.

Tyskland neste

– Jeg må rette en stor takk til SH Racing Rallycross som gav meg muligheten, og ikke minst gratulere Nelson Piquet Jr. som skulle kjørt her, men som i stedet vant Formula E-runden i Moskva i dag. Det at jeg fikk overta for han var en ære, sier Bakkerud.

Nå skal han hjem og forberede seg til VM-runden i Tyskland om to uker.

– Der er målet å smake champagne i ihvertfall, avslutter tidenes første X Games utøver fra Åsane og Bergen med et glis.

Av

Ove Landro

Andreas Bakkerud

Født: 10.10.91

Bor: Bergen.

Team: FORD Olsbergs MSE

Bil: Ford Fiesta ST. (Firehjulstrekk, 600 hk og 0-100 km/t på 2.2 sekunder).

Meritter:

Verdensmester med teamet Ford Olsbergs MSE 2014

Europamester Super1600 2011 og 2012
3. Plass i Europamesterskapet Div1a 2010
2. Plass i NM klasse 1 2009

Årets Bilsporttalent i Norge 2010
Årets Bilsportutøver i Norge 2011

Relaterte saker