Lokalavis for Åsane og omegn!
  • – TRIST OG GREIT: Marte har litt blandede følelser på det som er aller siste skoledag ved Skinstø skole. – Det er litt trist at skolen blir lagt ned, men samtidig er det bra at vi får flere venner når vi begynner på Haukedalen, sier hun.

  • VIL IKKE MISTE SKOLEN: Andreas synes det er mest dumt at Skinstø nå blir lagt ned. – Jeg kommer til å savne både skogen og fotballbanen, men det blir sikkert kjekt å gå på Haukedalen skole også, sier han.  

  • I RUNDKJØRINGEN: Klasse 2c ved Skinstø skole avsluttet skoleåret i ekte russestil med grilling og kakespising i rundkjøringen. Til høsten er skolen deres nedlagt, og elevene skal gå på Haukedalen skole. – Det er både trist og bra. Vi vil ikke miste skolen vår, men det er fint at vi får enda flere venner til høsten, sier de. 

  • LÆRERIKT: Emilie O., Jacob, Thea og Livar i klasse 1c har hatt et flott skoleår på Skinstø. – Vi har lært mye. Det er litt dumt at skolen vår skal stenge, men det blir fint å komme ned på den store skolen også, sier gjengen som akkurat har fullført sitt første skoleår. 

  • – RART: Ingvild Engelbrecht har vært lærer ved Haukedalen skole siden 1999, og store deler av tiden har hun hatt klasser på Skinstø. – Det er litt rart at det nå er slutt her oppe, sier hun. 

– Vi vil savne skolen vår

På tirsdag møtte elever og lærere opp til aller siste dag på Skinstø skole. Til høsten blir alle samlet på Haukedalen. – Det er både dumt og greit. Vi vil ikke miste skolen vår, men det blir kjekt å få flere nye venner, sier Marte og Andreas.

Andreklassingene Marte og Andreas benyttet aller siste skoledag på Skinstø skole til å grille pølser og spise kake i rundkjøringen sammen med lærer Ingvild Engelbrecht og resten av klasse 2c. 

– Jeg vil ikke miste skolen min. Det jeg kommer til å savne mest er skogen og fotballbanen. I skogen både leker vi og bygger hytter, sier Andreas.

Marte synes også at det er litt trist at skolen blir lagt ned.

– Det som er aller kjedeligst er at Ingvild ikke skal være læreren vår lenger, sier hun.

De to klassekameratene finner også noe positivt over at de nå skal begynne på Haukedalen skole.

– Vi kan få mange flere og nye venner der nede, og det gleder vi oss til, sier de til Åsane Tidende.

Avskjermet og fredelig

Engelbrecht har arbeidet på Haukedalen skole siden 1999, og store deler av tiden har hun hatt klasser på Skinstø-avdelingen. Allerede i juni i fjor vedtok bystyret at nærskolen som ble opprettet på begynnelsen av 1980-tallet skal avvikles fra høsten 2015. Læreren sier at det likevel er litt rart at det nå er slutt. Hun ser både fordeler og ulemper med avgjørelsen.

– Det er fint å være her oppe. Alt er avskjermet og fredelig, og vi underviser små klasser. I tillegg er det mindre støy, sier hun.

Engelbrecht legger til at det på samme tid er tungvint å høre til i to bygg samtidig.

– Vi har tatt det som en tur hver gang vi skal opp eller ned med elevene, men det skal nå bli godt å få samlet alt og alle på ett sted, sier hun.

I år har skolen hatt én klasse på hvert av de tre første trinnene på Skinstø. Engelbrecht kommer til å savne at skolen var så avskjermet, og det at de hadde få elever i klassene.

– Her oppe har vi på grunn av dette kommet tettere på barna, og det er til enhver tid lettere å ha oversikten i friminuttene. Videre har vi fantastiske uteplasser her på Skinstø. Det kommer vi også til å savne litt til høsten, sier hun.

– Lærer mye

Thea, Jacob, Emilie O. og Livar i klasse 1c har hatt et flott skoleår på Skinstø.

– Vi lærer mye på skolen. Nå kan vi telle på engelsk, sier Emilie O.

Livar legge til at de også har lært alfabetet i norskfaget, og om geometri i mattetimene.

– Det har vært kjekt å gå på Skinstø skole. Nå skal vi bytte både skole og klasse. Det kommer til å gå helt fint, sier Jacob.

Thea synes det blir litt trist.

– Ja, jeg liker meg så godt her, sier hun.

Truls Larsen, rektor ved Haukedalen skole, stakk innom nærskolen med is til både små og store på det som er den siste skoledagen der oppe noensinne.

– For skolen sin del er dette en grei løsning. Nå får vi samlet alle på ett sted, og dermed brukt lærerressursene på en annen måte. I tillegg vil elevene få flere venner å spille på når de kommer ned til hovedskolen, sier han til Åsane Tidende.

Rektoren legger til at det også er litt vemodig at undervisningen på Skinstø nå blir avsluttet for godt.

– En rekke lærere har jobbet her oppe i mange år, og en god del barn og foreldre har sterk tilknytning til nærskolen. Det skal bli godt å få samlet hele skolen på Haukedalen, men samtidig er det helt klart litt vemodig at nærskolen nå blir lagt ned, avslutter Truls Larsen.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker