Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BRANN? Låneavtalen med Håkon Lorentzen går ut 15. juli. I neste uke kan han være Brann-spiller igjen. (Foto: Erik Madsen)

Låner Herrem, ingen Lorentzen-avklaring

Åsane fotball låner Geir André Herrem fra FK Fyllingsdalen ut sesongen. Erlend Grov går motsatt vei. Låneavtalen med Håkon Lorentzen går ut i neste uke, og den er ennå ikke avklart.

Herrem er fra Bryne og startet A-lagskarrieren sin i klubben fra Jæren for knappe ti år siden. 27-åringen banket senere inn mål for Ålgård, før han vendte nesen mot Babelsberg i Tyskland og Flora Tallin i Estland. For tre år siden vendte han tilbake til moderklubben Bryne. Fra i fjor spilte han for FK Fyllingsdalen, og da laget fra Dalen slo Haugesund ut av cupens 2. runde med 4-1 i begynnelsen av mai, scoret Herrem hattrick. 

– En strekkespiss

– Han er en spiller som vi tror vil komplimentere angrepsrekken vår, sier sportslig leder i Åsane fotball, Trond Bjørndal. 

– Han er en strekkespiss. Det er mer naturlig for Herrem å søke bakrom enn det er for de spissene vi har fra før. Vi ser også at han trigges av nivå og motstand; han liker anledninger, og det kommer noen av de utover høsten. Vi er godt fornøyd med å få ham inn, og det blir spennende å se hva han kan få til hos oss, og sier Bjørndal.

Jærbuen kommer altså på lån ut sesongen, mens Erlend Grov går motsatt vei og blir lånt ut til FK Fyllingsdalen.  

Lite spilletid

– Erlend er en spiller vi har troen på, men han har dessverre havnet litt i samme posisjon som Vegard Leikvoll Moberg, og derfor har det ikke blitt så mye spilletid. Vi har troen på Erlend, og ønsker å forlenge med ham når lånepeioden i Fyllingsdalen er over. 

– Vinduet er åpent mellom 22. juli og 18. august – kan det komme flere spillere?

– Vi er nødt til å ha litt andre typer og flere valgmuligheter på noen posisjoner i laget. Så ja, det kan komme flere. 

– Låneavtalen med Håkon Lorentzen går ut 15. juli - hva skjer med ham?

– Håkon er en veldig fin type og han har definitivt bidratt til vår prestasjonsgruppe. Helt konkret har målene hans skaffet oss fire poeng, og han har gitt viktige bidrag til de poengene vi sitter med. Talentet er udiskutabelt, men nå ligger alt i hans hender. Vi har en prosess på dette, men Håkon må finne ut hva han vil, sier Bjørndal. 

Åsane møter Nest-Sotra hjemme på Myrdal søndag 26. juli. 

 

 

Av

Ove Landro

Relaterte saker