Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FORSTERKER: Geir Andre Herrem og Jacob Glesnes kommer begge fra FK Fyllingsdalen, men kan skilte med erfaring fra 1. divisjonsspill tidligere. 

Jacob Glesnes (21) klar for Åsane

– Han er en vinnerskalle og overmoden for å ta steget opp på dette nivået, sier Kjetil Knutsen om Jacob Glesnes, som signerte for Åsane mandag.

21- åringen kommer fra FK Fyllingsdalen og skal kjempe med Jahn-Ove Wiik og Eirik Wollen Steen om en plass i midtforsvaret.

– Sverre Bjørkkjær reiste tilbake til Haugesund og Kevin Dure er fortsatt skadet. Da stod vi igjen med to midtstoppere. Det er veldig gledelig at Jacob kommer inn nå, fortsetter Kjetil Knutsen.

Han legger til:

– Jacob er egentlig overmoden for å ta steget opp igjen på dette nivået. Han er en veldig god igangsetter, god med ball og sterk i duellspillet.

For Knutsen prøvde å lokke den tidligere Løv-Ham-spilleren til klubben allerede før sesongen.

– Vi ønsket å hente han før seriestart og er en spiller jeg har fulgt lenge. Han bringer inn rutine og erfaring til tross for sin unge alder. Han er en vinnerskalle og blir viktig for oss, påpeker Knutsen.

– Enkelt valg

For Glesnes har 16 kamper i 1. divisjon for Løv-ham tross sin unge alder og oppsummerer valget om å takke ja til de oransje fra Myrdal slik:

– Ikke et vanskelig valg når Åsane kom på banen. Ting virker veldig bra her. Kjetil Knutsen har vært med meg gjennom utviklingen min, både på skolen og i FFK og han betydde mye når jeg tok valget om å komme til Åsane.

– Hvilken type midtstopper er du?

– En moderne midtstopper som er god i oppspillsfasen. Dette blir en fin mulighet for meg og det er godt å ta steget tilbake til 1. divisjon, sier Sotra-gutten som også har en fortid i Hald og Skogsvåg.

– Blir ekstremt viktig

Geir Andre Herrem har også signert fra samme klubb, som Åsane Tidende omtalte forrige uke, og er fornøyd med signeringen av hans tidligere lagkamerat i Fyllingsdalen.

– Jeg har stor sans for Jacob. Han har bra tempo og er god med ball. Han kan bli en ekstremt viktig bidragsyter for å holde plassen i divisjonen, sier 27- åringen fra Bryne.

Herrem har vært litt skadeplaget denne våren, men melder seg klar til søndagens dyst på Myrdal mot Nest-Sotra.

– Best i Bergen

– Jeg satser på å være klar til da og det blir en spennende siste halvdel av sesongen. Det blir tøft, men Åsane ligger ikke etter skjema i forhold til å holde plassen, fortsetter den tidligere Bryne-spissen.

Knutsen sier dette om mannen som skal erstatte Håkon Lorentzen.

– Kanskje den beste spisse i Bergen når han er i form. Han er utrolig smart i bevegelsene og kommer inn med masse erfaring fra landslag, utenlandsspill og 1. divisjonsspill. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker