Lokalavis for Åsane og omegn!
  • MER INNE: – Jeg er ikke helt fornøyd med farten og kjøringen i helgen heller; vi manglet det siste lille for å være med å kjempe helt i toppen, sier en selvkritisk Bakkerud etter helgens finaleplass.

Syvende VM-finale på rad

Andreas Bakkerud er nummer to i VM i rallycross. Bak Petter Solberg.

Det ble en ny finale uten pallplass for Andreas Bakkerud i årets syvende VM-runde i rallycross som ble kjørt i Trois-Rivieres i Quebec, Canada. Bakkerud er likevel positiv. 

– Jeg er den eneste føreren som har kvalifisert meg til syv VM-finaler på rad og med poengene fra helgens femteplass rykker jeg opp til andre plass i førermesterskapet – så vi får si at det er godkjent på en middels bra helg, sier Bakkerud.

Dramatikk

Det ble mye dramatikk i Canada og flere av konkurrentene forsvant ut av semifinalene etter å ha havnet i trøbbel. Bakkerud holdt imidlertid hodet kaldt, og kom seg videre til finale – den syvende i rekken – noe han er den eneste føreren som har klart i årets seseong.  

– Vi er jevn i prestasjonen, men har ikke helt klart å justere oss inn på toppnivået. Jeg er ikke helt fornøyd med farten og kjøringen i helgen heller; vi manglet det siste lille for å være med å kjempe helt i toppen. Nivået er utrolig bra nå, og det skiller små tiendeler mellom de som er i toppen, og de som blir nummer 10, forteller Bakkerud.

Jevnheten gir imidlertid viktige mesterskapspoeng, og Bakkerud ligger nå som nummer to i mesterskapet bak Petter Solberg. Neste runde kjøres i Hell, på Lånkebanen i Stjørdal om bare to uker.

– Det er jo ekstra gøy for meg og Petter å komme hjem til Norge som nummer en og to i rallycross VM. Det viser at vi er en ledende nasjon i rallycross, og jeg håper vi virkelig vi klarer å skape en skikkelig rallycrossfest i Hell 22. og 23. august, sier en alltid entusiastisk Bakkerud med klar adresse til det norske tilskuerne.

– Jeg håper å se dere alle på tribunen for å heie på oss norske førere, sier Bakkerud.

Rally-sirkus

Hele 46 SuperCars stiller til start i den norske VM-runden, noe som er tidenes største startfelt i rallycrossens største klasse. ??Alle de 20 SuperCars-bilene som kjørte i Canada ble etter løpet lastet inn i containere og fraktet til flyplassen i Montreal. Der blir de torsdag lastet om bord i et Boing 747-400F Cargofly som går direkte til Trondheim Lufthavn Værnes, og lander der fredag formiddag.

– Det er utrolig kult, og viser hvor stort rallycross-VM er på vei til å bli. Jeg tar turen opp til Trøndelag på fredag for å ta i mot bilene på norsk jord sammen med Petter Solberg og den norske VM-komiteen, forteller Bakkerud.

 

Av

Ove Landro

Fakta

Andreas Bakkerud

Født: 10.10.91

Bor: Bergen

Team: FORD Olsbergs MSE Bil: Ford Fiesta ST. (Firehjulstrekk, 600 hk og 0-100 km/t på 2.2 sekunder).

Meritter: Verdensmester med teamet Ford Olsbergs MSE 2014, Europamester Super1600 2011 og 2012, 3. plass i Europamesterskapet Div1a 2010, 2. plass i NM klasse 1 2009, Årets Bilsporttalent i Norge 2010, Årets Bilsportutøver i Norge 2011.

Relaterte saker