Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VANSKELIG Å GLEMME: Tidligere Brann-elev, Joachim Soltvedt (t.h.) innrømmer at hjemmetapet for Brann i vår var tungt å svelge.  – Vi kan slå topplagene i divisjonen, det har vi bevist før, sier han. Her fra jubelkampen på søndag mot Hødd. (Foto: Erik Madsen)

– Tapet for Brann svidde skikkelig

– Det er vanskelig å glemme tapet mot Brann i vår, sier Joachim Soltvedt. – Den kampen var vendepunktet for oss, svarer Brann-assistent Robert Hauge foran kveldens kamp.

 

På søndag hadde han to målgivende, hvor den siste assisten til Martin Ueland snakkes om ennå. Joachim Soltvedt er på vei tilbake til formen som gjorde ham til en sentral spiller da Åsane herjet i vår, og i dag er den tidligere Brann-eleven tilbake på Stadion.

Vanskelig å glemme

– Det er vanskelig å glemme tapet mot Brann i vår. Det svidde skikkelig, men vi viste mot Hødd og har vist før at vi kan slå topplagene.

Soltvedt legger ikke skjul på betydningen av seieren mot Hødd.

– Vi har troen og fikk masse selvtillit etter seieren på søndag, og det betyr mye inn mot Brann-kampen. 

– Mye å revansjere

Vegard L. Moberg scoret mål mot Hødd, og er klar til dyst i lokaloppgjøret mot opprykksfavoritten.

– Vi har mye å revansjere etter det som skjedde i forrige møte, og seieren mot et så bra lag som Hødd betyr mye foran dagens oppgjør på Stadion.

– Vi går inn i den kampen med en god følelse og skal gi alt, advarer osingen. 

Spesielt møte for Hauge

Lars Arne Nilsens assistent, Robert Hauge, får et nytt spesielt møte med barndomsklubben når Åsane kommer til Brann Stadion i dag.

Han så Åsanes kamp mot Hødd, og vet at det er et sultent og revansjesugent Åsane som venter på motsatt banehalvdel. 

– Jeg kjenner veldig mange der og spesielt Kjetil Knutsen og Morten Kalvenes. Det er et godt lag med veldig mange gode fotballspillere, sier Hauge til Åsane Tidende og legger til:

– Klart det er spesielt for meg å møte Åsane. Jeg har vokst opp her, spilt for Åsane og kjenner klubben godt, sier mannen som er bosatt i Kollåsen på Ulset. 

– Håper Åsane overlever

– Overlever Åsane i 1. divisjon?

– Det håper jeg for all del at de gjør, så lenge de ikke tar poeng fra oss. Vi er blitt mer og mer solid og stemningen i spillergruppen er veldig god nå. 

– At Åsane slo Hødd var også veldig bra for oss. Nå holder vi Hødd litt på avstand, sier han. 

– Dere snudde fra 0-2 til 3-2-seier på Myrdal i vår. Var det starten på den gode Brann-perioden?

– Vendepunktet

– Den kampen var definitivt et vendepunkt. Vi viste at vi kan spille på flere måter og tok frem en energi og vinnervilje som vi ikke hadde hatt tidligere i sesongen.

For etter en trøblete start på sesongen har rødtrøyene fra Idrettsveien meldt seg på i kampen om en av de to direkte opprykksplassene med kun poenget bak Sandnes Ulf.

Han frykter uansett Kjetil Knutsen og Åsane.

– De var veldig gode mot Hødd, spesielt før pause. Jeg kjente de mer igjen i forhold til det de presterte tidligere i sesongen. Jeg ser ikke på Åsane som et bunnlag.

– Kan Håkon Lorentzen få sjansen mot Åsane?

– Håkon har vist gode takter på trening og er absolutt aktuell til å få spilletid, men konkurransen på spissplass er hard, fastslår han. 

Da gjenstår det å se om lille Åsane kan smelle av en bombe av de sjeldne når den ressurssterke naboen venter på Stadion. 

Kampen begyner 19.00, og Åsane Tidende følger kampen minutt for minutt på vår nettside. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker