Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VANSKELIG: – Det var en vanskelig kamp mot et ungt lag med masse karakter, som de viste etter utvisningen, sier By Rise. (Foto: Erik Madsen)

– Dette unge laget har masse karakter

– Det er et ungt lag med masse karakter og kvaliteter. Spesielt Joachim Soltvedt imponerte meg, sier Ranheim-trener Ola By Rise.

Den tidligere Rosenborg- og landslagskeeperen reiste likevel hjem til Trondheim med tre poeng etter 1-2 over Åsane på Myrdal, og sendte vertene med begge beina i nedrykksgjørmen.

– Åsane var godt forberedt på oss og gjorde det svært vanskelig. Straffesituasjonen endret kampen og vi er veldig glad for å ta med oss tre poeng. Nå er vi fortsatt med i kampen om kvalikplass, fortsetter By Rise.

– Jeg så på lagoppstillingen til Åsane og er veldig imponert over at laget har en så lav snittalder, 24 år. Det er et ungt lag med masse kvaliteter og de har i tillegg massevis av karakter i spillergruppen.

– Samme policy som oss

Kampen stod lenge å vippet, men da Martin Ueland felte Torgil Gjertsen som bakerste mann og fikk se det røde kortet, så det mørkt ut for vertene.

Robert Stene sendte Sanchez Olsen feil vei og ga gjestene ledelsen. Geir Andre Herrem utlignet på strålende vis med sitt første Åsane-mål, men gjestene fra Trøndelag fikk en ny straffe etter et klønete taklingsforsøk av Jahn-Ove Wiik. Mads Reginiussen var iskald fra krittmerket og sikret tre poeng til Ranheim i en jevn batalje i Bergen.

By Rise var spesielt imponert over Åsanes venstrekant som har hatt en meget god debutsesong på Myrdal.

– Soltvedt imponerte meg. God teknikk og et veldig bra venstrebein. Åsane har litt den lokale profilen som vi har i Ranheim med fokus på unge, lokale spillere og det er interessant å se.

– For mange som rykker ned

– Holder Åsane seg i divisjonen?

– De har vist at de er et godt lag. De slo Hødd og var best på Stadion på onsdag. Synd at det er hele fire lag som rykker ned, slik burde det ikke vært, og det er vel ikke mange divisjoner i Europa hvor så mange lag går ned, påpeker den tidligere landslagsassistenten.

Han tror det blir et race om både nedrykksplassene og kampen om kvalikbillett.

– Alle kan slå alle i denne divisjonen. Vi hadde et mål om å holde plassen før sesongen. Nå ser vi på mulighetene om å klare kvalifiseringsplass. Da må slike kamper som i dag vinnes. Jeg var forbanna og skuffet når vi slapp Åsane inn igjen i kampen med en mann mer, men guttene viste styrke og kom tilbake.

– Skuffet

Joachim Soltvedt var igjen god for oransjetrøyene og mener laget burde fått mer ut av kampen.

– Veldig kjedelig. Kampen lå og vippet, og jeg synes vi var bedre enn de før pause. Nå er vi skuffet, sier den tidligere Brann-rekrutten.

– Du har fått mye spilletid i din første Åsane-sesong din første erfaring på dette nivået. Hva betyr det for deg?

– Mye. Jeg vokser på å få tillitt og føler jeg har utviklet meg bra.

– By Rise trekker frem ditt navn som en veldig bra spiller. Hva tenker du om det?

– Selvfølgelig fint å høre og kjekt å bli lagt merke til, men akkurat nå er det bare bittert at vi endte med null poeng i dag, forklarer vingen.

– Den skal sitte

– Du hadde en kjempesjanse til å score i dag, Soltvedt?

– Ja, den skal sitte i mål. Vi hadde flere gode muligheter og burde i alle fall hatt ett poeng i dag.

Nå har Åsane tre poeng opp til trygg plass i OBOS-ligaen og får en knalltøff kamp på Jæren neste helg når de gjester Bryne.

– Vi spiller jevnt med alle og reiser ned der for å vinne, sier en offensiv Soltvedt. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker