Lokalavis for Åsane og omegn!
  • OVERLEGEN: Gustav Iden løp som ventet inn til seieren og er i kanonform før VM i USA.

  • FORNØYD: Christina Kristoffersen var bedre enn venninnen Kristin Liknes, men neste helg reiser de til Haugesund hvor begge konkurrerer mer på hjemmebane. 

  • IKKE SIST: – Hovedmålet var å fullføre, delmålet var å ikke komme sist, sier Janniche Kronhaug. Hun lykkes med begge.

  • BEST AV JENTENE: Karen Magnussen løp inn til en imponerende 5. plass i Åsane-løypen på søndag. 

Supertalentet gjorde kort prosess

– Perfekt oppkjøring. Løypen ligner veldig på VM-løypen i Chicago, og jeg går for å vinne der, sier Iden etter overlegen seier i helgens triathlon.

Supertalentet fra Åsane triathlon-klubb gjorde som ventet kort prosess med konkurrentene, og fullførte årets triatlon-sprint ved Liavannet på imponerende 56.17.02.

– Det var godt å få en konkurranse igjen etter mye trening. Nå kommer jeg fra 20 dagers høydeopphold i Pyreneene, og det var fint å kjenne at kroppen og formen var så bra som jeg hadde håpet, sier han.

Vinne VM

– Alt handler om VM nå og der har jeg ambisjoner om å vinne. Dette var en perfekt gjennomkjøring, og konkurranse pusher meg alltid litt ekstra.

Åsane-gutten reiser over Atlanteren til Flagstaff for å finpusse formen inn mot VM i Chicago om tre uker. 

– Dette var en fin intervalltrening, og alt ligger bra til rette nå. Jeg må terpe litt på svømming, og den siste kilometeren på løpingen inn mot mesterskapet, fortsetter han.

Han legger heller ikke skjul på at løypen på hjemmebane rundt Liavannet, som startet med 750 svømming, før åtte knallharde runder på sykkel ble avløst av tre runder løping på grusen, passet perfekt inn i forberedelsene til årets høydepunkt.

– Løypen ligner faktisk veldig på VM-løypen, og det passet jo meg helt perfekt. Dette var min siste konkurranse før VM, og jeg føler jeg presterte bra, oppsummerer han.

– Jeg går inn i mitt siste år som junior, og ønsker å avslutte skikkelig. 

Han lå imidlertid bak sin lokale konkurrent Vetle Bergsvik Thorn etter svømmedelen, men eksploderte på sykkelen og fjernet all tvil om hvor seieren skulle ende.

– Vetle pushet meg bra og det er veldig sterkt av han. Det er mange unge, gode utøvere fra Åsane og det er spennende, forklarer Iden.

– Vil vinne i Haugesund

Vetle Bergsvik Thorn (16) ser nå mot neste helgs triatlon i Haugesund etter en fin 2. plass i Åsane, drøye tre minutter bak Iden på tiden 59.21.04

– Jeg var litt tung i dag, men formen kjennes bra. Jeg er fornøyd, og var bedre enn Gustav på svømmingen, men det er vanskelig å ta Gustav, smiler han.

– Jeg håpet jeg skulle holde bedre følge på sykkel, men det ble vanskelig å henge på han. Nå er det kommende helg i Haugesund som gjelder. Der er det mange gode konkurrenter, men jeg går for å vinne og er fornøyd med gjennomkjøringen i dag. 

– Sykkel og styrke

– Hva må du jobbe med for å utvikle deg videre?

– Jeg kjempet godt med meg selv i dag, og ville egentlig kaste opp på et tidspunkt. Jeg hadde uansett bedre tid enn i fjor og kom i mål på under timen. Nå skal jeg jobbe knallhardt på sykkel og styrke, først og fremst, sier 16-åringen. 

– Jeg har som mål å hevde meg internasjonalt med tiden også, og har et håp om å få delta i Alanya i Tyrkia senere i år, men det er ikke avgjort ennå. 

Hevdet seg mot guttene

Karen Magnussen (16) fra Bryne tok en imponerende 5. plass i felles gutte- og jenteklasse.

– Ja, dette var tungt, men nå er jeg veldig glad. Jeg føler ikke jeg kunne gjort noe annerledes. En veldig bra løype her i Åsane, sier jenten fra Jæren som representerer Bryne Triatlon klubb.

Hun løp i mål på 1.05.49.02, rundt ni minutter bak vinneren Gustav Iden, men plasserte flere gutter bak seg og var suverent beste jente.

– Formen er fin og det var en god oppladning til Haugesund-triathlon neste helg. Det blir tøffere der med flere konkurrenter, men jeg satser alltid på å vinne, smiler hun.

Hun roser også arrangementet ved Liavannet.

– Et veldig bra opplegg, og jeg synes det var mye liv og stemning rundt i løypene. Det gir deg ekstra energi.

Fullt kjør i trimklassen

Janniche Kronhaug var godt fornøyd etter sin 31. plass av totalt 44.

– Hovedmålet var å fullføre, delmålet var å ikke komme sist. Jeg klarte begge deler, og da er det bra, smiler hun.

– Jeg ble utfordret av en venninne og ville prøve dette. Det var veldig tøft, men nå vet jeg litt hva dette går i, selv om jeg er blodfersk, synes jeg det gikk greit.

– Nå skal jeg slappe av frem mot neste triatlon i Os om noen helger. Jeg føler meg litt tryggere på meg selv nå, smiler hun. 

Omkamp i Haugesund

Også Karmøy-jenten Christina Kristoffersen koste seg i løypen. Hun kom i mål på 1.41.25.2 og strålte.

– Nå er jeg klar til triatlon i Haugesund neste helg. Jeg brukte litt mye krefter på svømmingen, men har vært med på dette før, og visste hva jeg gikk til.

Hun besøkte sin venninne, Kristin Liknes i Bergen, og inviterer selv Kristin til Haugesund neste helg da triatlon går av stabelen lenger sør. 

– Løypen var flat og fin, men det var likevel ganske tungt. Nå gleder vi oss allerede til kommende helg, så får vi se om Kristin slår meg da. 

Kristin Liknes gikk sist i mål i trimklassen, drøye fem minutter etter Kristoffersen. 

 

 

 

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker