Lokalavis for Åsane og omegn!
  • DEILIG: Geir André Herrem kunne slippe jubelen løs etter bare tre minutter av oppgjøret. – Deilig med scoring etter en litt tung start på tiden min i Åsane, sier han.

Herrem er på gang

Geir André Herrem scoret et mål og varsler at toppformen nærmer seg etter 1-1 mot Jerv.

– Jeg visste det ville ta litt tid å komme i gang, og har manglet litt sprut i beina etter overgangen, spesielt etter en del skadeproblemer i vår. Nå kjenner jeg at rykket og touchen stemmer bedre, sier målscoreren til Åsane Tidende.

27-åringen fra Bryne ble hentet fra Fyllingsdalen for å score mål i jakten på ny kontrakt i OBOS-ligaen. Etter en litt tung start på Åsane-karrieren, har spissen våknet og gjorde sitt andre mål for klubben fra Myrdal i 1-1-oppgjøret mot Jerv.

Herrem, som har en fortid i blant annet  estlandsk toppserie, Bryne og Fyllingsdalen, ga vertene føringen etter tre minutter.

– Ikke mitt fineste mål, men jeg var på rett plass til rett tid. Det betyr veldig mye for en spiss å score mål, og toppformen nærmer seg, fortsetter han.

– På gang

– Kjetil Knutsen omtalte Herrem som «kanskje Bergens beste spiss når han er i form» da klubben hentet han i sommer.

– Herrem er helt klart på gang. Han har tatt noen steg etter en litt vanskelig start. Nå er han kvitt skadene han slet med, og gjorde mye bra i dag, sier Knutsen.

Men, Herrem burde blitt matchvinner mot Grimstad-klubben. Han brente to store sjanser og kunne begravd kampen.

– Han har noen gedigne sjanser. Hadde han gjort 2-0 på sjansen tidlig i 2. omgang, tror jeg vi hadde tatt tre poeng i dag, sier Knutsen.

– Jeg burde nok gjort ett mål til, men det kjennes godt å komme til såpass mange sjanser og det lover bra. Det er viktig, for de første kampene mine kom jeg nesten ikke til noen muligheter, påpeker han.

For det var en tøff batalje mot et robust og fysisk bortelag.

– Det var jevnt og vi møtte et tøft lag som ga mye juling. De skapte vel ikke veldig mye, men det ene poenget vi tok er viktig, selv om vi helst ønsket oss tre, fortsetter Herrem

Kjetil Knutsen oppsummerte kampen slik:

– En god kamp fra begge lag. Nå har vi spilt 1-1 mot de tre ganger, og det var et godt lag vi møtte. 1-1 gir et riktig bilde av kampen, understreker han.

– Godt å se skuffelsen

– Jeg er veldig fornøyd med innstillingen og liker å se skuffelsen i garderoben etter kampen når vi spiller uavgjort. Det vitner om vinnervilje.

Nå blir det noen dager fri før Sandnes Ulf venter på bortebane om knappe to uker.

– Guttene skal få noen dager fri, så skal vi gjøre en knalljobb inn mot neste kamp.

Den blir ekstra spesiell for målscoreren.

– Jeg gleder meg til den kampen. Det er ikke langt fra hjemmebane for meg, og jeg kjenner jo nesten hele laget, så det blir artig.

Martin Ueland gjorde en solid kamp på venstrebacken og tror Åsane kan matche topplaget i Sandnes.

– Nå er vi litt skuffet, men vi har vist at vi kan matche alle lag. Vi har virkelig troen på at vi skal klare å holde oss og selvfølgelig går vi for tre poeng i Sandnes.

Drømmestart

Vertene startet forrykende og sjokkerte et bleikt bortelag fra start. Geir Andre Herrem burde gjort 1-0 etter to minutter, men måtte vente ytterligere ett minutt før scoringen skulle komme.

Senai Hagos fant Herrem inne i boksen etter et herlig forarbeid.

Sistnevnte misset først, men satte sin egen retur iskaldt bak Knutsen i Jerv-målet etter tre minutter på Myrdal.

Gjestene fra Agder kom seg raskt over kalddusjen og styrte mye av banespillet den neste halvtimen, dog uten å skape de helt store sjansene.

Vegard L. Moberg kunne økt for vertene, men gjestene var det beste laget før hvilen og Åsane gikk noe ufortjent til pause med ledelsen.

Etter hvilen kom oransjetrøyene godt i gang og en råsterk Herrem rev seg løs, parkerte to Jerv-forsvarere, men misset aleine med keeper.

Gjestene tok etter hvert mer over og Joachim Edvardsen utliknet med 20 minutter igjen. I kampens døende minutter var Jerv nærmest seieren, men Åsane var langt i fra ufarlige.

 Åsane fremdeles under streken, men har kun poenget opp til Levanger på trygg grunn.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Åsane – Jerv 1-1 (1-0)

1. divisjon menn, Myrdal gress.

Mål:

1-0: Geir Andre Herrem (3.)

1-1: Joachim Edvardsen (68.)

Åsane: Eirik Østgård, Martin Ueland, Jacob Glesnes, Eirik Wollen Steen, Jahn-Ove Wiik, Senai Hagos (Simen Lassen fra 77.) Stian Nygard, Vegard L. Moberg, Joachim Soltvedt, Kristoffer Nesse Stephensen (Niklas Lerpold fra 77.) Geir Andre Herrem (Magnus Nyborg fra 87.).

Relaterte saker