Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR FOR SESONGSTART: Tore Johannessen er klar for en ny sesong med Tertnes. Søndag møter de Sola på bortebane. – Vi har ikke avklart målsetting ennå, men vi er noe bak de heteste medaljekandidatene, sier han til Åsane Tidende.

Ikke medaljekandidat

Tertnes har ikke satt noen endelig målsetting for årets sesong, men Tore Johannessen sier at klubben ser seg selv litt bak de heteste medaljekandidatene. – Larvik, Glassverket og Vipers er klare medaljefavoritter, sier han.

På søndag går startskuddet for årets sesong for Tertnes. Da møter de Sola på bortebane. Det er noen endringer i troppen til de blåkledde inn mot årets sesong. Begge de to erfarne strekspillerne Hege Vikebø og Marie Liljegren har lagt opp. I tillegg har Tonje Løseth gått til Metzingen i Tyskland, og målvakt Malin Olaussen har gått tilbake til Grane. Inn i troppen har det kommet en rekke unge spillere.  

– Linjeposisjonen er det største usikkerhetsmomentet for oss. Vi har fått inn tre jenter, som vi har stor tro på at skal bli svært bra etter hvert. Samtidig er de ennå ikke der Marie og Hege var med tanke på rutine. Det blir spennende å se hvor raskt de tar nivået i eliteserien, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Må vise vei

Treneren sier videre at Tertnes har et spill som er veldig avhengig av linjespilleren.

– Vi er veldig tydelige på deres oppgave til enhver tid, og det er ikke de nye jentene helt vant med fra tidligere. Det tar litt tid for dem å komme inn i dette, sier Johannessen.

Han sier videre at de blåkledde er avhengige av at de erfarne spillerne, som Stine Skogrand, Maren Roll Lied, Birgitte Karlsen Hagen og Marie Davidsen holder nivået sitt fra i fjor.

– I tillegg bør de kanskje løfte seg enda litt mer. Dette gjelder alle de åtte spillerne i troppen som var med i fjor. Alle må vise vei, og dra med de yngste som nå har blitt en del av laget, sier han til Åsane Tidende.

Tertnes har ennå ikke fastsatt årets målsetting, men Johannessen mener at klubben ligger bak de heteste medaljekandidatene.

– Det er andre lag som har bedre forutsetninger enn oss for å ta medalje i år. Glassverket, Vipers og kanskje Byåsen er de lagene jeg antar er i medaljekampen bak Larvik. Byåsen har en bred tropp med dobbel eller mer dekning i nesten alle posisjoner. Det er forventet at de blir sterkere enn i fjor, sier han.

Glassverket tok sølv i fjor, men hadde en dårlig avslutning på sesongen.

– De var suverene på sølvplass hele tiden. Det nærmeste vi kom var helt til slutt da vi var tre poeng bak. Glassverket tok fullt fortjent sølvet. Nå har de mistet et par viktige spillere, men de kommer til å være med der oppe og kjempe om medalje, sier Johannessen.

– I ferd med å gå for raskt

Økonomien i Tertnes har lenge vært en utfordring, og Johannessen sier at dette gjør noe med det sportslige på sikt.

– Vi klarer ikke å beholde spillere når de er gode nok og interessante for andre klubber som kan tilby betydeligere høyere lønn enn oss, sier han. 

Stine Lund Andreassen og Linn Gossé gikk til profftilværelse i utlandet for et år siden. Nå har Tonje Løseth gjort det samme. Videre forsvant keeper Sakura Hauge før forrige sesong.

– Utskiftningen er i ferd med å gå for raskt. Det blir mer og mer krevende å holde nivået. Snittalderen på gruppen blir lavere og lavere, og det blir derfor stadig mer utfordrende å opprettholde gode resultater på sikt, sier Johannessen.

Han legger til at i den daglige treningen har ikke økonomien noen betydning.

– Vi er opptatt av å utvikle spillere og laget best og mest mulig, og her utgjør ikke økonomien noen forskjell i måten vi arbeider på, sier han.  Johannessen legger til at han på sikt kan ende opp med en for høy andel spillere som mangler rutine.

– Dette er ikke et problem i år. Vi har beholdt tryggheten i spillet vårt, bortsett fra på linjen. Jeg mener derfor at vi bør få en bra sesong i år, sier han.   

En tidlig test

Tertnes-treneren sier videre at de som tok over etter Linn og Stine i forkant av fjorårssesongen allerede var i gruppen, og hadde lært mye av de to erfarne spillerne som dro til utlandet.

– Hvis vi fortsetter å miste to til tre sentrale spillere hvert år klarer vi ikke å dekke opp for dette. Vi vil fremdeles ha et bra lag og en god tropp, men det vil bli svært vanskelig å holde nivået fra de siste årene, sier Johannessen.

I år føler han imidlertid at laget går inn i sesongen med en større trygghet enn i fjor.

– Det er kun linjeposisjonen vi er litt usikre på, men de nye spillerne har vist gode tendenser på trening, sier han.

Årets først kamp går mot nyopprykkede Sola på bortebane på søndag.

– Her er vi favoritter til å vinne oppgjøret, men det er en ekstra utfordring å møte et nyopprykket lag borte i første seriekamp. Der er det en enorm entusiasme, og de føler at det er viktig å få en god start. Vi skal jobbe nå i innspurten for å forberede oss best mulig.

Den første hjemmekampen finner sted i Haukelandshallen onsdag 9. september.

– Da møter vi medaljekandidaten Glassverket. Det blir både gøy og spennende. Samtidig får vi en tidlig test på hvordan vi takler det nivået, avslutter Tore Johannessen.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker