Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NY SEIER: Helene Garfjeld Magnussen og Åsane fotball damer tok sin femte strake seier da de slo Lyn 3-0 på bortebane i helgen. (Arkivfoto: Erik Madsen)

Åsane i flytsonen

Åsane vant 3-0 over Lyn på bortebane i helgen, og tok med dette sin femte strake seier. – Nå er vi i flytsonen, sier Andreas Sundsbø fornøyd.

Åsane fotball damer gjestet Lyn på Kringsjå kunstgress søndag, og det var vertene som startet oppgjøret best.

– Vi var litt ute å kjøre i 1. omgang. Da var Lyn bedre enn oss spillemessig. Det er egentlig ufortjent at vi ledet 1-0 til pause, sier Åsane-trener Andreas Sundsbø. 

– Lyn hadde tre store sjanser før hvilen, mens vi slet litt i første omgang. Scoringen kom etter at et innlegg traff foten til en Lyn-spiller, som var uheldig og satte ballen i eget mål, fortsetter han.

Snudde etter pause

Ifølge Sundsbø snudde kampbildet i 2. omgang.

– Da endret vi litt på formasjonen vår, og var det klart beste laget på banen. Lyn hadde ikke én målsjanse de siste 45 minuttene, mens vi hadde fire eller fem og scoret på to av dem, sier han til Åsane Tidende.

Sundsbø sier at pausen ofte gjør godt for å tenke over hva laget kan gjøre annerledes på banen.

– Vi la om noe av det taktiske i kampen, og spillerne fikk roet seg litt ned. Lyn pøste på med angrep i 1. omgang, og da fikk ikke jentene tid til å tenke. Etter pausepraten gjorde vi noen grep, og tok kontroll på oppgjøret, sier han.  

Treneren legger til at Åsane også slet med en lei motvind i første omgang.

– Etter pausen var det Lyn som måtte takle dette, sier han.

Åsane sto høyere i banen, og fikk flere overganger i 2. omgang. Sandra Aune Sletten økte ledelsen til 2-0 60 minutter ut i kampen.

– Vi scoret to fine mål på slutten av oppgjøret. Sandra sørget for 2-0 etter en flott heading. 25 minutter senere hadde Ingrid (Austevoll) et kjempeskudd fra 20 meter som traff stangen før den gikk i mål, forteller Åsane-treneren.    

– Jobber hverandre gode

Sundsbø er strålende fornøyd med nok en seier og tre nye poeng.

– Det er kjekt for jentene at vi vinner til tross for at vi ikke var det beste laget i første halvdel av oppgjøret. Spillerne jobbet hardt, og gjorde hverandre gode hele tiden. Det skal de ha all skryt for, fremhever treneren.

Oransjetrøyene har nå vunnet fem kamper på rad, og ligger fremdeles på tredjeplass i 1. divisjon. I neste runde kommer Haugar på besøk til Myrdal gress.

– Det blir en helt annen kamp enn den vi spilte mot Lyn. Haugar er et lag som kommer til Åsane for å forsvare seg. De ligger kompakt og venter til vi gjør feil, for deretter å komme på kontringer. Lyn er derimot et mer åpent og godt spillende lag, sier han.  

Sundsbø sier at de skal jobbe hardt på trening for å holde Åsane i flytsonen.

– Vi er langt ifra uslåelige! Nå handler det om å lade batteriene, og sette fokuset der det skal være inn mot neste kamp, avslutter Andreas Sundsbø.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no