Lokalavis for Åsane og omegn!
  • – MYE BEDRE: Arne Fond er lettet over at Bergen kommune har klippet ned rundkjøringen på Åstveittunet. – Nå er det trygt å kjøre her igjen, men de kunne med fordel ha steinsatt den for å unngå alt vedlikeholdet i fremtiden, sier han. 

– Nå er jeg lettet

Bergen kommune har tatt tak i den overgrodde rundkjøringen på Åstveittunet. Arne Fond er lettet. – Ja, nå er det trygt å kjøre her igjen, men det burde ha vært unødvendig å gå til avisen for å få kommunen til å ta ansvar, sier han.

Det er en lettet Arne Fond som konstaterer at Bergen kommune allerede onsdag i forrige uke var på plass for å renske opp i den overgrodde rundkjøringen på Åstveittunet.

– Nå er trafikksikkerheten tilbake. Det er mulig å se bilene fra motsatt side av rundkjøringen, og vi slipper dermed å risikere at vi kjører i noen på grunn av for dårlig sikt, sier han. 

Fond legger til at det er bra at kommunen reagerte kjapt.

– Samtidig burde det ha vært unødvendig å måtte gå til avisen for at det skal skje noe med situasjonen, sier han.   

 

Vil ha stein

Beboeren i Åstveittunet er fornøyd med at det har blitt gjort tiltak, men aller helst hadde han sett at rundkjøringen ble steinsatt.

– Da hadde de sluppet å vedlikeholde dette på jevnlig basis. Buskene vokser ganske fort. En av buskene er ennå litt for høy utfra mitt synspunkt. Samtidig er det viktig å fremheve at jobben som har blitt utført er veldig bra. Trafikksikkerheten er betydelig bedre, og det har dessuten blitt pent her nå, sier han. 

Han er også fornøyd med at kommunen har gjort noe med utkjøringen nede ved Blådalen.

– Der har også situasjonen blitt mye bedre etter at de klippet ned buskene som sperret sikten, sier han.

Fond er også glad for at lokalavisen tok tak i saken.

– Jeg vil berømme Åsane Tidende. Avisen var en primus motor i kampen for å få servicebuss til Åstveittunet, og nå har også dette blitt ordnet. Dette viser hvor viktig den er for lokalsamfunnet. De har gjort en kjempejobb for oss, sier han.

 

Ingen anmeldelse

I forrige utgave av Åsane Tidende truet Fond med å anmelde kommunen til politiet dersom ingenting skjedde med rundkjøringen.

– Nå slipper jeg heldigvis det, men det er ingen tvil om at jeg hadde gjort det dersom de ikke hadde tatt tak i situasjonen. Jeg hadde ikke stusset et sekund. Det har tross alt vært beboere som ikke har turt å benytte seg av bilen sin på grunn av sitasjonen, og slik kan vi ikke ha det, sier han til Åsane Tidende.

Nå håper han at det forblir både trygt og pent i og ved rundkjøringen.

– Jeg regner med at kommunen nå klarer holde orden på dette for fremtiden, avslutter Arne Fond.

Jørn Nilsen, ingeniør i trafikketaten i Bergen kommune, forteller at de bestilte arbeid hos entreprenøren etter at de hadde kikket på sitasjonen. Nå er arbeidet med å klippe ned fullført.

– Det er flott at brukerne mener at trafikksikkerheten er på plass igjen og at det har blitt pent. Det er brukerne vi jobber, og det er viktig at de blir fornøyde, sier Nilsen til Åsane Tidende. 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker