Lokalavis for Åsane og omegn!
  • JUBEL: Så glad ble Steffen Olsen da han scoret mot gamleklubben og sendte Tertnes over streken. Her sammen med en annen målscorer, Henrik Reigstad.

     

Nå venter Loddefjord i ny skjebnekamp

– Dette var en en kamp vi måtte vinne. Nå har vi skjønt alvoret, sier målscorer Steffen Olsen, etter 3-0 over Vadmyra. Lørdag kommer Loddefjord til Åstveit i ny skjebnekamp.

Dette var kampen Tertnes måtte vinne. Med tre poeng bak nettopp Vadmyra på den siste trygge plassen, var kun tre poeng godt nok for ikke å bli hektet av i bunnstriden.

Henrik Reigstad ga vertene føringen, før tidligere Vamyra-spiss, Steffen Olsen, iskaldt bredsidet et Frank Lilledal-innlegg i mål

Lilledal punkterte selv kampen med sin 3-0-scoring, og sendte gjestene fra Loddefjord under streken, og Tertnes så vidt over på bedre målforskjell.

– Vi har skjønt alvoret

– En kamp vi måtte vinne. Nå har vi skjønt alvoret, om vi ikke har gjort det før. Vi var forferdelige mot Lysekloster (10-0-tap, journ.anm.) og det har virket som om vi har trodd at ting skulle gå av seg selv etter sesongen i fjor, fortsetter Olsen.

– Det var virkelig på tide med en seier nå, og det smakte godt.

Den tidligere Fyllingen- og Vadmyra-spissen hadde ingen problemer med å finne nettmaskene og storspille mot gamleklubben.

– Vadmyra virket uinspirerte, men vi gjorde en god kamp i dag. Alltid deilig med en scoring, og selvfølgelig fint å score mot Vadmyra, selv om jeg håper de holder seg.

– Overkommelig

Nå ser han lyst på sjansene for en ny sesong i 3. divisjon på Åstveit.

– Vi har Loddefjord og Fyllingsdalen 2 hjemme, som begge ligger an til nedrykk. Programmet ser greit ut og det virker overkommelig.

Han legger til:

– Alt er opp til oss  selv nå, og vi bør være gode nok til å berge plassen, men vi må fortsette slik vi gjorde i dag.

Sesongen har imidlertid ikke bare vært tung for Tertnes. Steffen Olsen gjorde kun sitt tredje mål i år, etter flere måneder med skadeplager.

– Jeg har kun spilt disse fem kampene nå på høsten, men føler at formen begynner å komme. I dag scoret jeg ett, men det burde vært flere. Det løsner etter hvert, påpeker han.

– I dag var alle skikkelig giret, vi skapte vanvittig mye sjanser og er klar for resten av sesongen.

– Være eller ikke være

Henrik Reigstad ga vertene føringen og sa dette etter matchen.

– Vi har mange cupfinaler igjen, men det har vært en tung sesong hvor vi har underprestert noe voldsomt. I dag var vi gode, og det var godt å vinne igjen.

Tertnes kom fra fem strake nederlag. Kapteinen er ikke i tvil om hva tre poeng mot bunnrivalen fra Bergen Vest betydde.

– Det var en være, eller ikke være-kamp, og vi trengte litt marginer i dag. Nå er vi så vidt over streken, men har mange tøffe kamper igjen.

Kapteinen tok ansvar

Gjestene startet imidlertid kampen best i solskinnet på Åstveit og skapte noen farligheter, men vertene kom raskt til hektene og tvang bortelaget til å legge seg dypere i banen.

Etter 21 minutter skulle kapteinen ta ansvar. Fra drøye 16 meter vendte han opp og dunket Tertnes i føringen med venstrebeinet.

– 10 prosent dyktighet og 90 prosent flaks, smiler Reigstad.

Resten av omgangen var en sjansefattig affære, men et Vadmyra som måtte angripe, var egentlig aldri i nærheten av å virke farlige.

Tertnes styrte banespillet og løp tidvis i stykker et syltynt bortelag, som så ut som et 4. divisjonslag denne lørdagen.

Scoret mot sin tidligere klubb

Etter hvilen tok det kun seks minutter før den tidligere Vadmyra-spissen, som på sine yngre dager herjet for dagens motstander, skulle sende gjestene et steg nærmere stupet.

Frank Lilledal hadde kommet inn og presenterte seg raskt. Et strålende innlegg med yttersiden av høyrefoten, fant måltyven inne i boksen.

Han gjorde ingen feil og sikret 2-0.

Seinere fikk Vadmyras midtstopper, Eirik Spord sitt andre gule kort, etter en litt rotete håndtering av dagens dommer, og tre poeng virket trygge for et desperat hjemmelag.

God Lilledal

Frank Lilledal kronet likevel sitt strålende innhopp med et en lekker scoring og et sulten, aggressivt og heltent hjemmelag var klart best i bunnoppgjøret.

– Nå handler alt om å holde plassen. Dette var viktig å gir ny giv inn i laget. I dag kunne vi fort ha vunnet mer, sier Lilledal som studerer i Sogndal og pendler til kamp.

– Det fortsetter jeg med så langt det er mulig, og om det er ønskelig, smiler han.

 

Tertnes tar imot Loddefjord på Åstveit lørdag klokken 15.00. Brudviks elever ligger altså like over streken, med samme poengsum som Vadmyra som ligger under streken. Vadmyra møter Brann 2.

 

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Tertnes – Vadmyra 3-0

3. div. avd. 1. Åstveit

Mål:

1-0: Henrik Reigstad (21.)

2-0: Steffen Olsen (52.)

3-0: Frank Lilledal (66.)

Tertnes: Joakim Skønberg, Daniel Hatland, Steffen Vindal, Gustav Mohus, Christer Johansen, Nick Odell Murphy, Erik Hornnes, Henrik Reigstad, Ivar Mykkeltvedt (Andre Fivelsdal fra 77.) Anders Lunde Hjeltnes (Frank Lilledal fra 50.) Steffen Olsen. 

Relaterte saker