Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GÅR FOR GULL: Team Fixit går for seieren hjemme i Bergen og Åsane når den femte av femte utgaven av Norgescup i sykling 2015 går av stabelen i helgen. (Foto: Hans-Kristian Jacobsen) 

  • STILLER STERKT: Lagets sportsdirektør, Frode Jacobsen, mener oppladningen med seier og gode prestasjoner i Tønsberg gir grunnlaget for optimisme i Åsane på søndag. 

Revansjesugen foran Norgescupen

– Vi går for seieren i år, og stiller sterkt, sier sportsdirektør i Team Fixit, Frode Jacobsen.

Team Fixit.no vant Norgescupen sammenlagt i fjor, men måtte se seg slått på målstreken og endte fjorårets sykkelritt i Åsane uten medalje.

Nå vil Jacobsen vinne årets siste utgave av Norgescup i sykling på hjemmebane, etter en noe skuffende sesong.

Stiller sterkt

– Vi går for seieren i år, og stiller sterkt. Klart vi er litt revansjesugne etter 4. plassen i Åsane i fjor, men da reiste vi oss, vant rittet i Sandnes og tok sammenlagtseieren.

Denne sesongen ender ikke med triumf for det Bergensbaserte profflaget med flere lokale Åsane-syklister i stallen. Eivind Rege er lagets bestemann med sin foreløpige 12. plass i seniorklassen under Norgescupen.

 Han varsler uansett at laget er i godt slag før søndag.

– Vi hadde en kanonbra helg under Roserittet i Tønsberg, dominerte og Åsmund Løvik fra vårt lag stakk av med seieren sammenlagt.

– I helgen stiller vi sterkt med tolv ryttere og forventer hard utfordring fra Team Østerhus, som vi slo i siste rittet i fjor.

– Rittet i Åsane er avslutningen på Norgescupen, og skal bli en opplevelse hvor du kan komme tett på syklistene. Vi håper på fint vær og stor stemning til helgen.

– Løvik favoritt

– Har du noen favoritter foran helgens avsluttende ritt?

– Vi har mange unge, og spennende folk som kan overraske. Men, Åsmund Løvik og Adrian Gjølberg kan kanskje regnes som favorittene. Henrik Sandal er en god spurter, mens Thorstein Stokke også vil være med.

Tema Fixit signerer også mest sannsynlig ungguttene Andreas Jacobsen og Kristoffer Madsen, som har hospitert med laget en tid nå, i følge Jacobsen.

Mannen bak fjorårets 4. plass i Åsane, Ole Andre Austevoll, er den eneste som er litt usikker, grunnet sykdom.

Rittet starter allerede lørdag med ranking-tempo på Sotra med Norges-eliten, før årets Norgescup avsluttes for junior- og senior-klassene fra søndag morgen. Start og målgang vil være mellom Åsane senter. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker