Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SØLV: Gullet glapp, men Rege (i svart og gult) trødde kontrollert inn til 2. plass på seniorenes siste Norgescup i Åsane.

     

     

  • NYTT NIVÅ: Men Andreas Jacobsen varsler at han skal smelle til neste sesong, etter sin debutsesong som senior.

Glad for sølvet

«Avtalt spill» ga Team Fixit og Even Rege andreplass under årets siste etappe av Norgescupen.

– I utgangspunktet gikk jeg og laget for seieren på hjemmebane, men slik det ble, er sølv godkjent. Det er bedre enn den bitre fjerdeplassen vi fikk i fjor, sier Even Rege, som også er best av Team Fixit-rytterne i sammendraget. 

Etter 14 runder og 168 kilometer i Åsane, var Rege den eneste bergensrytteren som hang med konkurrentene fra Coop Østerhus fra Sandnes.

Rege hentet inn et nimannsbrudd på den sjette runden, og fightet til slutt aleine mot tre Østerhus-ryttere. Det skulle bli en vanskelig oppgave, og 21-åringen nøyde seg med sølvet, på en litt spesiell måte.

– Det var et hardt løp, men en løype som passet meg godt. Det var fint å sikre en medalje, men med tre konkurrenter fra samme lag mot meg aleine på de siste rundene, kunne det fort endt med den bitre fjerdeplassen igjen, fortsetter Rege, som gikk i mål på 4.17.17.

– Kjempet mot overmakten

Da bestemte rytterne utfallet på sin måte.

– Jeg kjempet mot overmakten, og vi avtalte vel at de skulle ta seieren slik at jeg kunne hente sølvet. Jeg følte meg bra, og går inn i slutten av sesongen med en god følelse nå.

Og med VM i Bergen om et år og flere store ritt, er ikke Fixit-rytteren i tvil om hva han ønsker.

– Målet er å bli proff, ingen tvil. Det har vært en bra sesong, og jeg skal fortsette å jobbe hardt.

– Godkjent

Sportsdirektør i det bergensbaserte laget, Frode Jacobsen, hadde litt blandede følelser etter å ha bli slått på målstreken av sine hardeste konkurrenter fra Rogaland.

– Godkjent, absolutt. Vi var med på å prege løpet, og Even viste styrke ved å henge på i bruddet, og har mange år å utvikle seg videre på. Han har gjort en god sesong.

– Det var en fin revansje å bli nummer to, men vi skal jo ikke legge skjul på at målet var å vinne. I dag var de best, men det kommer nye muligheter. Nå skal vi til Belgia allerede om knappe to uker, fortsetter Jacobsen.

Eneste Åsane-gutt

– Først neste år skal jeg smelle til, sier Åsanes lokale sykkeltalent, Andreas Jacobsen (19) etter sitt første møte på seniornivå i Norgescupen.

Jacobsen var den eneste lokale Åsane-gutten som stilte til start under helgens siste utgave av Norgescupen.

Hans debutsesong som senior er kun et prøveår, i følge ham selv.

Fokus på utvikling

– Jeg kjenner at det er et stort steg fra junior til senior, men i år har jeg kun hatt fokus på utvikling, og jeg har hatt godt av å kjenne på et nytt nivå.

Jacobsen har hospitert med Team Fixit over en lengre periode, men vil etter all sannsynlighet få kontrakt med bergenslaget om en tid, i følge Frode Jacobsen, som er sportsdirektør i laget.

– Jeg har fått mye god erfaring i år, jobbet mye med hodet og hatt fokus på aktiv kjøring. Jeg føler jeg har gjort en bra jobb denne sesongen, og spesielt under rittet i Polen for en stund siden, fikk jeg godfølelsen.

– Jeg har jobbet godt, og fått vist meg frem, samtidig som jeg er ung, og trenger et år på dette nivået før jeg virkelig skal levere.

– Skal smelle til

– Neste år skal jeg smelle til. Målet er fortsatt VM i Bergen i 2017, og det er ikke uoppnåelig. Resultatene blir først viktig neste sesong, forklarer han.

Jacobsen gikk inn til en 56. plass.

– En hard løype. Synd vi ikke vant på hjemmebane, men jeg synes laget gjorde det godt. Strekningen rundt Salhus var muligens tyngst, og 14 ganger opp den bakken kjennes godt nå, ler han.

Nå reiser Jakobsen til Nederland med resten av laget for sesongavslutning.

– Jeg gleder meg, og føler meg i godt slag, smiler Åsane-gutten, som studerer på Toppidrettsgymnaset på Tertnes. 

 

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker