Lokalavis for Åsane og omegn!
  • JEVN: – Målet før årets sesong var å jevne ut prestasjonene, og det føler jeg vi har klart, sier Bakkerud.
    (Foto: Jakub Nitka)

Bakkerud vant i Italia

Andreas Bakkerud vant VM-runden i Italia overlegent. Dermed kunne åsabuen endelig juble fra øverste posisjon på pallen denne sesongen. 

– Det smaker alltid godt og vinne, og denne seieren har vi jobbet for – det var en for hele teamet vårt. Når forholdene ble tøffe i dag følte jeg meg trygg på bil og egne prestasjoner, og da fikk vi virkelig opp farten, forteller Bakkerud.

Bakkerud har en imponerende statistikk i årets sesong. Han har vært i 9 av 12 finaler – og plukket med seg en tredjeplass i Sverige, andre i Tyrkia og nå en seier i Italia. 

Til topps

– Målet før årets sesong var å jevne ut prestasjonene, og det føler jeg vi har klart, men vi har ikke klart å klatre helt til toppen før i dag, forteller en glad Bakkerud som ligger som nummer fire sammenlagt, 13 poeng bak tredjeplassen.

Etter lørdag lå Bakkerud som nummer syv, men da han våknet til regn neste dag kom godfølelsen. Bakkerud og teamet jobbet hardt, og fant raskt et oppsett på bilen som gav trygget og god fart under de krevende forholdene. 

– Jeg trives godt når forholdene er tøffe, og i dag var det virkelig det. Det gjør jo også at seieren smaker litt ekstra, og det å sprute champagne fra toppen av pallen og nedover er en følelse jeg aldri blir lei av, gliser Bakkerud.

Finalen

Nå gjenstår bare grand finale i årets sesong i Argentinske Rosario. 

– Det blir gøy og jeg gleder meg til å reise over dit i slutten av november. Vi har en bra rytme nå, og vi skal jobbe hardt for å holde tempo oppe der også, avslutter Bakkerud.

Av

Ove Landro

Fakta

Andreas Bakkerud
Født: 10.10.91
Bor: Bergen
Team: FORD Olsbergs MSE
Bil: Ford Fiesta ST. (Firehjulstrekk, 600 hk og 0-100 km/t på 2.2 sekunder).

Meritter:
Verdensmester med teamet Ford Olsbergs MSE 2014
Europamester Super1600 2011 og 2012

3. plass i Europamesterskapet div1a 2010
2. plass i NM klasse 1 2009

Årets Bilsporttalent i Norge 2010
Årets Bilsportutøver i Norge 2011

Relaterte saker