Lokalavis for Åsane og omegn!
  • HEVDET SEG BRA: Søstrene Pauline og Ingrid Krohn Næss elsker idretten sin, og har hatt en fin helg sammen med mange gode gymnaster fra utlandet. (Foto: Privat)

Turnsøstre fra Tertnes

Søstrene Pauline (15) og Ingrid (11) Krohn Næss fra Tertnes markerte seg bra under helgens internasjonale vennskapskonkurranse i rytmisk gymnastikk i Turnhallen på Sletten.

Begge jentene driver med rytmisk gymnastikk i Bergens turnforening, som var arrangør for helgens konkurranse. Dette er to ambisiøse jenter. Pauline trener 16 timer i uken, Ingrid 13 timer, og de er de eneste fra Åsane som driver med denne idretten på dette nivået.

Fornøyd med resultatene

Pauline stilte i sin første store konkurranse i 4-kamp etter et langt avbrekk med skade. Hun er veldig glad for at hun har jobbet seg tilbake, og kunne notere seg for en 9. plass i årets konkurranse. Ingrid var med på sin andre internasjonale konkurranse. Hun ble nr. 3 i rekruttklassen, og kom til to finaler.

– Vi som foreldre kjører opp og ned til Slettebakken fem dager i uken, forteller deres mor, Benedicte Krohn Næss.
 – Begge jentene elsker idretten sin, og har hatt en fin helg sammen med mange gode gymnaster fra utlandet.

Årlig høydepunkt

Den internasjonale vennskapskonkurransen er et av årets høydepunkter. De fleste utøverne stiller da som vertsfamilier for de tilreisende utøverne. Pauline og Ingrid var vertskap for to jenter fra Belgia i år, og en av jentene var Kaat Wyers som var med i VM i Stuttgart i år.
– Dette var stor stas for de, sier Næss.

Under årets konkurranse var det med mange gode utenlandske utøvere, blant annet fra Russland, som er det ledende landet innenfor rytmisk gymnastikk.

Av

Magne Fonn Hafskor

Relaterte saker