Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BLIR DØMT: Mannen (20) fra Åsane har innrømmet innbruddet på Shell 7-Eleven på Tertnes natt til 19. oktober, og minst 11 andre saker knyttet til vold, tyverier, narkotika og skadeverk. (Foto: Thomas Gangstøe)

Tilstår å stå bak minst 12 forhold

En åsabu (20) innrømmer at det var han som brøt seg inn hos Shell 7-Eleven på Tertnes mandag 19. oktober. Mannen har også erkjent å stå bak vold, trusler, narkotikasaker og flere tyverier.

- Han er en kjenning av oss, sier politioverbetjent og straffesaksansvarlig ved Bergen nord politidistrikt, Anne Gro Njøten Veland til Åsane Tidende.

Mannen ble pågrepet på Flaktveit mandag 21. oktober og ble senere varetektsfengslet.

Erkjenner å stå bak

I følge Njøten Veland har 20-åringen nå erkjent at det var han som stod bak innbruddet natt til 19. oktober. Trolig var han sammen med minst en annen person. De  skal ha knust seg inn i lokalene, rotet rundt og stjålet med seg en rekke tobakksvarer. 13. oktober var 20-åringen og en kamerat blant annet i klammeri med politiet. Han skal da han framstått som ruset og truende. Mannen skal også ha sparket en politibetjent i ansiktet.

I forbindelse med avhørene, la politiet fram en liste med ytterligere 11 siktelsespunkter. Dette dreier seg om tyverier, skadeverk, narkotika, ordensforstyrrelser og vold.

- Han erkjente alle siktelsespunktene, sier Njøten Veland.

Kan bli dømt raskt

Overbetjenten håper å få til en hurtigdomstolsbehandling i og med at mannen har innrømmet alle forholdene.

- Har dere mistanker om at 20-åringen også kan stå bak innbruddet hos Shell 7-Eleven 14. oktober?

- Vi har foreløpig ikke gode nok spor eller beviser til at vi kan legge fram et siktelsespunkt, sier Njøten Veland.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker