Lokalavis for Åsane og omegn!
 • VANT I 2014: Liv og Robert Berentsen ble kåret til Årets åsabu 2014. Hvem blir årets vinner? (Foto: Magne Fonn Hafskor)

 • FOR FLYKTNINGER: Ole Gunnar Michelsen sa opp jobben i DNB og solgte leiligheten for å jobbe med flyktninger mellom Burma og Thailand.

 • HJERTE FOR DYR: Få har et større hjerte for dyrene enn Inger Johanne Graff fra Tertnes. Hun leder Dyrebeskyttelsen Norge avd. Bergen.

 • DIRIGENTEN: Helge Riise fra Nordre Langarinden dirigerer fem store kor og var trolig kulturfestens travleste mann med fire konserter.

 • FRIVILLIG: Berit Gjerstad har ledet frivilligsentralen i fem år. Hun er aktiv, en ekte ildsjel og full av pågangsmot.

 • SEILSPORT: Arne Berven fra Øvre Ervik bygde opp et seilsportsenter i på Storøen i Eidsvåg, med stor vekt på rekruttering av barn og unge.

 • KULTURHUS: Roald Heggernes fra Hylkje har de siste 10 årene stått i spissen for å få kulturhus til Åsane.

 • HJERTEFRED: Heidi Hølleland fra Åstveit ledet minnemarkeringen Hjertefred i Nygårdsparken, noe hun har gjort siden 2011.

 • LØPSJEF: Vidar Sagstad har gjennom motbakkeløpet Grinde-Veten fått «halve» Hordvik i bevegelse.

 • TRENER: Åsane-trener Kjetil Knutsen gjorde spådommene til skamme og sørget for at laget beholdt plassen i Obos-ligaen (1. divisjon)

 • RALLY: Andreas Bakkerud fra Morvik er rallycrossfører i verdensklasse.

Vi kårer Årets åsabu 2015

10 kandidater, to åsabuer, ti engasjerte mennesker som alle har utmerket seg i inneværende år. Vi skal kåre Årets åsabu 2015. Stem på din favoritt allerede nå.

Åsane Tidende har sammen med våre lesere på aasanetidende.no og facebook, plukket ut ti personligheter, som vi mener fortjener tittelen Årets åsabu. Hvem som til slutt tar seieren, er det opp til deg å bestemme. Du kan selvfølgelig også velge din egen kandidat? Bli med å trekningen av gavekort fra Åsane storsenter. Årets åsabu vil få 5000 kroner i gavekort, heder og ære samt et flott diplom.

Følg kåringen

Bilder av kandidatene finner du selvsagt i avisen. Men i år har Åsane Tidende også fått tillatelse til å henge opp bilder av alle de nominerte ulike steder på Åsane storsenter. Ta en titt og les litt om din favoritt før du bestemmer deg.

Følgende ti kandidater er nominert av ÅT sin redaksjon og våre lesere;

Andreas Bakkerud er født i 1991, og er en rallycrossutøver fra Morvik. Familien har alltid vært motorinteressert, og Andreas ble hektet fra første stund da han begynte å kjøre gokart som liten. Senere ble det rallycross og Bakkerud ble Verdensmester for team i 2014, Europamester i Super1600 i 2011 og 2012. Han fikk 3. plass i EM div. 1A i 2010, 2. plass i NM i 2009, og er kåret til Årets bilsporttalent i Norge i 2010, og Årets bilsportutøver i Norge i 2011.

Kjetil Knutsen er født i 1968 i Arna, men har spilt for Åsane, hvor han nå er hovedtrener. Knutsen har tidligere vært trener for Hovding på Haukås, og har dessuten vært spillerkoordinator i Brann. Han kom fra trenerjobb i FK Fyllingsdalen. Åsane reddet denne høsten plassen i 1. divisjon, og Knutsen har sammen med assistent Morten Kalvenes og sportslig leder Trond Bjørndal klart å skape et vinnerlag som mot alle odds overlevde med et svært begrenset budsjett, og nesten bare lokale spillere.

Vidar Sagstad er født i 1975 og opprinnelig fra Frekhaug. Han har bosatt seg i Hordvik, hvor han ganske tidlig begynte å ta fjellene i bruk som trening, og da spesielt Veten. Grinde-Veten er blitt et begrep i Hordvik, facebook-siden har 645 medlemmer, og siden oppstarten har 353 registrert seg med Veten-tid, en liste Sagstad oppdaterer og publiserer. I 2013 lanserte han Grinde-Vetens egen t-skjorte, og i fjor så bakkeløpet Grinde-Veten dagens lys med 150 deltagere. Sagstad har ambisjoner om å få hele Hordvik i bevegelse, og er til inspirasjon for mange.

Hjertefred og kulturhus

Heidi Hølleland: Hjertefred i Nygårdsparken er en årlig allehelgens-markering til ære for alle dem vi har mistet. Bærums-kunstneren Bjørg Thorhalsdottir begynte med dette for ni år siden, og i 2011 tok Heidi Hølleland fra Åstveit initiativ til en lokal markering etter at hun mistet sin sønn, seks dager etter fødselen. På årets arrangement var det rundt 2000 personer innom.

Roald Heggernes: Nå ser det ut som om Åsane endelig vil få et eget kulturhus, da som en del av den nye videregående skolen i Åsane. Som leder av kulturhuskomiteen de siste 10 årene, er det Roald Heggernes fra Hylkje som har stått fremst i denne saken.. Åsane Tidende har på lederplass omtalt ham som en ekte kulturhelt, og i fjor ble han tildelt bydelens egen kulturpris for innsatsen.

Arne Berven: Åsane seilforening er en klubb i rask vekst. Frontet av Arne Berven fra Øvre Ervik bygger de opp et seilsportsenter i den gamle bygningsmassen på Storøen i Eidsvåg, med stor vekt på rekruttering av barn og unge. De inviterer også til det årlige arrangementet Storøendagen, og har som mål å gjøre øyen mer tilgjengelig for skoler og barnehager – med en egen ferge på flotte utfartsdager. 

Frivillig

Berit Gjerstad: Mange kjenner Berit Gjerstad som en av ildsjelene bak den årlige bydelsfesten for alle kommuneansatte i Åsane, og i 2010 ble hun leder av den da nystartede Frivilligsentralen i Åsane. De holder nå til på U82-huset, og har en rekke arrangementer med formål å formidle kontakt mellom mennesker i lokalmiljøet. Dette er en dame som liker å få ting til å skje. Hun er aktiv, idealistisk og full av pågangsmot.

Helge Riise: Har dirigert titalls kor i Bergen. Under årets kulturfest stod 63-åringen med adresse Nordre Langarinden for ikke mindre enn fire konserter. Deretter dro han rett på korcruise til Danmark. Åsabuen skriver alle arrangement selv. I tillegg til å lede fem større kor i Bergen, jobber han som musikklærer på Osterøy. Riise brenner for musikken, kor og bydelen han bor i.

Inger Johanne Graff fra Tertnes er leder for Dyrebeskyttelse Norge avdeling Bergen og Hordaland – et engasjement hun har hatt i flere år. For noen år siden fikk Dyrebeskyttelsen kjøpe gamle Tertnes skole, og har i fire år jobbet iherdig for å pusse opp bygget. Nå nærmer det seg offisiell åpning av Dyrenes hus. Uten åsabuens store hjerte hadde langt flere dyr vært syke og hjemløse.

Ole Gunnar Michelsen: For to år siden solgte 34-åringen fra Haukedalsbotn leiligheten sin og sa opp jobben for å flytte til Maw Kwee på grensen mellom Thailand og Burma. Her hjelper han karenere – en minoritet fra Burma som er tvunget over grensen av militærdiktaturet Åsabuen bygger sosial infrastruktur og har dessuten startet et risprosjekt gjennom klubben Vestkysten FK.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Slik stemmer du

Du kan stemme fra i dag. Det gjør du enten ved å sende et kort eller brev til Åsane Tidende, Kong Christian Frederiks plass 3, 5006 Bergen.

Du kan naturligvis også sende oss en e-mail til thomas@aasanetidende.no eller ringe inn på telefonnummer 55185000.

Du kan også stemme via facebook. Husk fullt navn og adresse.

Viktig!; Mandag 4. januar klokken 10.00 går fristen ut. Da må din stemme være registrert hos oss.