Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SIGNERTE: – Det er fantastisk mange bra mennesker i klubben, og det er virkelig en stor glede i å være med på dette unge Åsane-laget, sier Eirik Østgård.

– Jeg har virkelig blitt glad i denne klubben

– Dette er plassen, dette er mitt sted, sier Eirik Østgård og siterer sin egen låt etter å ha skrevet ny avtale med Åsane.

Det var en svært fornøyd Eirik Østgård som pratet med Åsane Tidende på telefon i går kveld, noen knappe timer etter at avtalen var i boks.

– Jeg har hatt en god dialog med Trond Bjørndal hele veien. Det er enormt spennende det som skjer i Åsane nå, og entusiasmen har aldri vært større.

Han legger til:

– Jeg vokste i tillegg opp i denne klubben, og det er fantastisk å få være med videre på dette prosjektet med ungdommene jeg selv har vært med siden de først kom gjennom på A-laget. Jeg var ikke i tvil da jeg fikk tilbudet.

I 4. divisjon

31-åringen debuterte i 1. divisjon for Løv-Ham for drøye ti år siden. Etter en trøblete vei til toppen, og en meget god sesong i fjor, er målvakten kanskje i sin beste form noensinne.

– Det har vært en merkelig vei. Jeg spilte i 4. divisjon for Bergen Nord for litt over fire år siden. Nå går jeg inn i min andre sesong på landets nest øverste nivå.

– Jeg følte den gangen at 1. divisjon var et naturlig nivå for meg. Det har vært en lang vei, og noen nedturer etter den tiden, men ting snur fort i fotballen. Jeg føler jeg har mye mer å gi, sier keeperen, som startet i klubben som fem-åring, men returnerte først i 2011.

Han påpeker at han har fått signaler fra Kjetil Knutsen om at han blir førstevalget mellom stengene også den kommende sesongen.

– Glad i klubben

– Jeg har fått signaler på det, ja, og jeg ser frem til å gjøre en bedre sesong. Det er fantastisk mye bra mennesker i klubben og det er virkelig en stor glede i å være med dette unge Åsane-laget, og se talentene blomstre.

– Jeg er virkelig blitt glad i denne klubben og alle menneskene rundt. Det er som i Åsane-låten, Dette er plassen, dette er mitt sted, ler han.

Etter at Martin Sanchez Olsen er ferdig i klubben, kan nok uansett Østgård vente seg en ny utfordrer på keeperplassen før neste sesong går i gang.

– Jeg hadde et veldig godt forhold til Martin, men konkurranse-situasjonen med at vi spilte annen hver kamp, funket ikke godt nok for noen av oss. Jeg har store ambisjoner i Åsane fremover, forklarer han.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker