Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FORNØYD: – Jeg er godt fornøyd med mine prestasjoner denne sesongen sett under ett – vi har vært i 9 av 13 finaler og vist at vi hører hjemme i toppen med flere pallplasseringer, sier Lars Bakkerud.

Fjerdeplass totalt

Andreas Bakkerud håpet på pallplass i sammendraget i rallycross, men etter helgens siste runde i Argentina, endte han på 4. plass i VM totalt. To poeng bak medaljeplass.

På grunn av dårlige baneforhold med mye støv ble all kjøring innstilt på lørdag, og dermed skulle alt avgjøres på søndag. Etter tre innledende omganger var Bakkerud beste fører etter imponerende kjøring. Fjerde omgang ble innstilt, og dermed hadde han beste startspor inn i semifinalen.

Bråstopp

Der ble det etter hvert bråstopp.

– De fullførte ikke normal startprosedyre i semifinalen, og jeg mens jeg ventet på klarsignal fra starter kom det grønne lyset – og jeg kom alt for sent ut, forteller en oppgitt Bakkerud. 

Han kom seg allikevel godt fram i feltet, og var med og kjempet om en tetplassering da han traff en dekkbarriere i høy fart. 

– Jeg så ingenting i støvet, men fikk beskjed om å gå på alternativsporet, og trodde jeg hadde bilen i riktig posisjon. 

Det var den ikke og dermed ble det en hard bråstopp. Bakkeruds bil ble kastet av banen, og han hadde dermed ingen sjanse til å ta seg videre.

Rivalen om tredjeplassen, Johan Kristoffersen brøt også semifinalen og var i utgangspunktet ikke kvalifisert for semifinale. Men teamet valgte å trekke sin andre bil fra løpet, og gi plassen til Kristoffersson, som dermed fikk de to nødvendige poengene for å sikre semifinale og dermed også medaljen.

Hører til i toppen

– Jeg er skuffet  og føler at det er trist at slike arrangøromstendigheter og baneforhold skal avgjøre medaljene i et verdensmesterskap. Det er uansett historie nå, og det er bare å løfte blikket og se framover, sier Bakkerud. 

– Jeg er godt fornøyd med mine prestasjoner denne sesongen sett under ett – vi har vært i 9 av 13 finaler og vist at vi hjemme i toppen med flere pallplasseringer.

Morvik-karen reiser nå hjem til Norge for å starte jobben mot en ny sesong.

– Det vil handle om penger, og jeg er nødt til å finne nye og større partnere om vi skal få til en satsning slik vi ønsker. Jeg trenger å kjøre mer bil neste år, og vi jobber med flere alternativer. Foreløpig er alle muligheter åpne om vi finner et bra budsjett, avslutter Bakkerud.

Av

Ove Landro

Relaterte saker