Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VIL KJEMPE FOR LEIKVANG SKOLE: – Jeg håper at Hordvik og hele området samler seg og går i protesttog. Barna der ute trenger et tilbud på lik linje med andre, sier Tor Woldseth.

– Ingen bor på Nyborg

– Man kan spørre seg hvor fornuftig det er å ta vare på en skole på et sted der ingen bor, sier forhenværende varaordfører Tor Woldseth (Frp), med hevisning til byrådets fredning av Kyrkjekrinsen. Han er heller ikke nådig mot en rekke av de andre forslagene i høringsutkastet.

– Nå ringer du fasiten. Jeg satt i skolestyret før Pål Hafstad Thorsen kom ut av bleiene, og kjenner mye bedre til skolepolitikken i Bergen enn han, åpner Woldseth når Åsane Tidende ringer ham kort etter at byråden har lagt frem høringsutkastet til ny skolebruksplan.

Klar for omkamp

– Thorsen lover færre skolenedleggelser enn noensinne. Er ikke dette riktig?
– Tøv. Dette er bare tøv. Pål Hafstad Thorsen har en egen evne til å skylde på alle andre om hva de hadde tenkt å gjøre, dersom de satt med makten. Han kommer til å merke nå at vi har andre meninger.

– Du ser for deg en omkamp?
– Selvfølgelig. Jeg kan begynne med Kalvatræet skole, som ligger der den ligger fordi alternativet er å sende barna ut på utrygge skoleveier. Det er vanskelig å la disse barna gå på en annen skole. I tillegg vet vi at Bybanen kommer inn i dette området, noe som vil gi grunnlag for å beholde den.

Han viser til at Kalvatræet skole har et stort areal som kan utbygges, slik at det kan bli plass til både elevene fra Tveiterås og de elevene som går der i dag.
– Det er tøvete, lite barnevennlig og bakstreversk å legge ned barnetrinnet der.

Frykter for skolemiljøet

– Hva med rehabiliteringen av Eidsvåg skole. Den er vel nødvendig?
– Ja, den må gjennomføres. Det var vi som startet den. Jeg har også forståelse for at ungdomstrinnet må flyttes. Men barneskolen skal bestå, det skulle bare mangle.

– En del foreldre puster lettet ut nå, etter at Kyrkjekrinsen er fredet. Hva vil du si til dem?
– Kyrjekrinsen er ikke fredet. Nå skal det bygges skole i Ulset Vest, som er det samme som vi har sagt. Det er bare sendrektighet at den ikke har kommet før. Dermed blir Kyrkjekrinsen kun en ungdomsskole som ligger på et sted der ingen bor. Man kan spørre seg hvor fornuftig det er.

Woldseth synes dette er ille, og frykter for miljøet på denne skolen. Da har han mer tro på å få på plass den lenge lovede Leikvang skole.
– Barn fra Hylkje og Hordvik busses inn til Kyrkjekrinsen; det er derfor de har elever. Vi gjorde det samme på Flaktveit før. Så fikk vi problemene, tordner han.

Vil kjempe for Leikvang

– Nå er rekkefølgebestemmelsene for hele Åsane nord håndtert. Tunnelen er kommet, og utbyggingen kan starte. Det å bremse Leikvang nå er et svik mot de som bor i Åsane Nord. Et enormt område vil nå bli avskjært fra å få et trygt og godt oppvekstområde for barna. Pål Hafstad Thorsen gir blaffen i dette, og vil heller skysse barna inn til et veikryss på Kyrkjekrinsen.

Woldseth sier at han er hundre prosent sikker på at fremtiden vil vise at han får rett.
– Det å ikke bygge Leikvang skole er en tabbe, det er lite fremtidsrettet og til de grader bakstreversk. Vi kommer til å stå på for den skolen. Den skolen skal opp å stå. Dette er en trøkk i trynet, men vi skal klare å få det til.

 

Av

Magne Fonn Hafskor

Relaterte saker