Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NÆRMER SEG ÅSANE: Både Åsane og FK Fyllingsdalen bekrefter overfor Åsane Tidende at dialogen rundt Herrems overgang til Åsane er positiv. Mye kan tyde på at Jærbuen nærmer seg en permanent kontrakt med oransjetrøyene. (Arkivfoto: Erik Madsen)

Åsane tror på Herrem

– Vi har ikke råd til å kjøpe Herrem, sier Trond Bjørndal. – En mulig avtale vil ikke nødvendigvis koste Åsane penger, svarer Frank Hellevik i FK Fyllingsdalen.

Åsane hentet Geir Andre Herrem på lån fra FK Fyllingsdalen i juli. Etter en imponerende høstsesong på Myrdal, ønsker Kjetil Knutsen å gjøre avtalen permanent.

Enn så lenge er lysluggen fra Jæren under kontrakt med Fyllingsdalen. Sportslig leder i klubben, Frank Hellevik, antyder dog at klubbene er i positiv dialog.

Godt samarbeid

– Vi har et godt samarbeid med Åsane, noe vi har sett mye av de siste sesongene. De lånte Herrem og Jacob Glesnes av oss, og begge lyktes veldig godt, mens Erlend Grov og Kjetil Kalve presterte bra for oss da de kom andre veien, fortsetter Hellevik.

Han legger til:

– Vi har en filosofi i klubben om at spillere som blir så gode at de har mulighet til å ta steget videre på et høyere nivå, skal få muligheten til det. Vi kjenner hverandre godt, er gode kamerater, og ønsker på en måte å utvikle hverandre.

– Vi får en løsning

Det kan tyde på at Geir Andre Herrem altså blir Åsane andre signering før 2016-sesongen, etter at Joakim Hammersland kom fra Nest-Sotra for en drøy uke siden.

– Vi ønsker det beste for spilleren. Er det et sterkt nok ønske fra alle parter, får vi en løsning på avtalen, men det er klart at vi også må få noe igjen for dette.

– Det vil ikke nødvendigvis koste Åsane penger å få Herrem. Det vil være snakk om en annen avtale som kan innebære andre spillere, fremtidige spillere, et gunstig samarbeid og utlån, påpeker han.

Kristoffer Nesse Stephensen er også en spiller som har gått fra oss til Åsane, og det er fint for oss som klubb å se spillere lykkes på et høyere nivå. Vi er i en tett i dialog, og håper på en god løsning for alle, sier Hellevik.

– Har ikke penger 

til å kjøpe ham

Trond Bjørndal bekrefter at klubben ikke har ressurser til å kjøpe fjorårets toppscorer ut av hans kontrakt med klubben fra Varden.

– Vi har ikke penger til å kjøpe ham, men vi har et godt forhold til FK Fyllingsdalen, og er i en fin dialog med dem. Det jobbes med å få til en avtale.

Han kan samtidig melde om at Åsane er i dialog med mannen som skal erstatte Jacob Glesnes, uten å ville nevne navn.

– Vi jobber konkret med en ny midtstopper, og er i samtaler, sier han.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker