Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BEDRE JUL: Lions Club Åsane vil gi barn og unge i bydelen en bedre jul. Fram til og med den store dagen samler de inn brukte og nye julegaver fra sitt lokale på Åsane storsenter (Arken). – Det er mange familier i bydelen som må velge mellom mat og å kjøpe gaver til barna sine. Det vil vi gjøre noe med, sier leder for løveklubben, Per Olav Ulberget.

– Flere barn og unge får ikke julegaver i år

For andre året på rad arrangerer Lions Club Åsane aksjonen «Gi en juleglede!», hvor de samler inn gaver til familier, barn og unge i bydelen.

Mandag åpnet løveklubbens innsamlingslokaler i andre etasje via a vis Apotek 1 på Åsane storsenters bygg A (tidligere Arken). Her vil Lions være fram til og med julaften.

– Vi håper åsabuen vil besøke oss og gi bort alt fra brukte klær, små ski, leketøy, godteri osv, eller til og med noe som er helt nytt, forteller leder for klubben, Per Olav Ulberget.

– Det er snakk om julegaver?

– Ja, det må være pakket inn og merket med hvem det passer til. Vi samler i hovedsak inn til barn og unge, så skriv gjerne jente 8 år eller gutt 10 år etc., oppfordrer han.

Gis til familier

Aksjonslokalene er åpne fra klokken 13.00 til 19.00 helt til den store dagen. 

– Hvorfor gjør dere dette?

– Fordi vi vet det er et stort behov også i Åsane. Flere barn og unge får ikke julegaver i år fordi foreldrene deres må prioritere å ha mat. Slik er situasjonen, og det er naivt å tro at det ikke finnes fattige i bydelen, sier Ulberget til Åsane Tidende.

Han legger til at Lions kommer til å dele ut gavene fram mot jul. Noen blir lagt over til neste år.

Ta kontakt

– Vet dere hvem som har behov for julegavene?

– Til en viss grad, så gjør vi det. Men vi tar gjerne i mot henvendelser fra familier som ikke har råd til å kjøpe gaver til barna sine i år. De kan ringe meg på mobilen (Tlf: 90197581). Også de som vil hjelpe oss nå den neste uken, må gjerne ta kontakt. Men dersom du har lyst å gi bort en gave eller to, er det bare å stikke innom lokalene våre, forklarer lederen for Lions Club Åsane.

– Hvilke forventninger har dere?

– Vi fikk inn veldig mye i fjor. I år håper vi på et par hundre julegaver. Det er alltid noen som trenger dem, sier han.

Samarbeid

Lokalene på Åsane storsenter, har Lions fått låne gratis fram til julaften. De har også en varebil, som er sponset av Roalds bilutleie. Bord og stoler har de fått låne kostnadsfritt av Arna og Åsane kulturkontor.

– Det er et samarbeid. Alle stiller gratis, selvfølgelig også oss i Lions, sier Ulberget.

Arrangerer lotteri

I lokalene vil det også bli arrangert lotteri og Lions har fått en rekke gjenstander som gevinster. Det vil dessuten være salg av en mengde brukte bøker. Pengene vil bli brukt i Litauen og byen Mirijampole, hvor løveklubben arrangerer julefest og støtter barnehjem og skoler i samarbeid med den lokale Lions-klubben og ordføreren.

I tillegg har Lions inngått samarbeid med Åsane Tidende og salg av abonnement. Hvor hvert salg, vil klubben få 150 kroner som de skal bruke til lokalt og internasjonalt veldedig arbeid. 

– Vi har mye på gang, og har stor tro på denne aksjonen både når det gjelder å samle inn penger og gaver til trengende. Bli med å støtt oss, sier Per Olav Ulberget.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no